Yeni evli çifte kanser ve ev sahibi şoku

Yeni evli çifte kanser ve ev sahibi şoku
10 ay önce evlenen Menderes ve Bahar Tanyıldızı çifti, evliliklerinin henüz ikinci ayında kanser haberi aldı. Bahar kemoterapi görürken, yüzde 70 özürlü raporuna rağmen maaşı kesildi. Son darbe ev sahibinden, evden attı.

Türkiye'de her yıl 160 binden fazla kişiye kanser tanısı konuluyor. Bu bela sadece kansere yakalanan kişiyi değil aile bireylerini de hem üzüyor hem de hayatları kabusa çevirebiliyor.

AYLAR ÖNCE DÜNYA EVİNE GİRMİŞLERDİ

Menderes ve Bahar Tanyıldızı çiftinin başına gelenler ise bu üzücü olayların son örneklerinden bir tanesi.

10 ay önce evlenen Menderes ve Bahar Tanyıldızı çifti, evliliklerinin henüz ikinci ayında kanser haberi aldı. Bahar kemoterapi görürken, yüzde 70 özürlü raporuna rağmen maaşı kesildi. Son darbe ev sahibinden, evden attı.

Elazığ'da tanışan 19 yaşındaki Bahar Tanyıldızı ile 28 yaşındaki Menderes Tanyıldızı 10 ay önce dünya evine girerek bundan sonraki hayatlarına yeni bir sayfa açmak iş imkanlarının daha çok olduğu Ankara'ya yerleşti. Demetevler'de kiracı olarak bir binada oturmaya başlayan çift, evliliklerinin ikinci ayında aldığı üzücü bir haberle hayatları kabusa döndü.

YÜZDE 70 ÖZÜRLÜ RAPORU VERİLDİ

Birden bire zayıflamaya başlayan ve kollarında morarma olan Bahar Tanyıldızı, Demetevler'deki Onkoloji Hastanesi'ne kontrol için eşiyle birlikte gitti. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından genç Bahar'a 'AML' yani kan kanseri tanısı koyuldu. Sağlık Bakanlığından onaylı 'yüzde 70 özürlü' sağlık raporu verildi. Onkoloji'de kemoterapi tedavisi alan Bahar daha sonra Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi'ne nakledildi. Bu arada hamallık yaparak evinin geçimini sağlamaya çalışan Menderes Tanyıldızı ise eşini yalnız bırakamadığı için işe gidememeye başladı. Maddi sıkıntılar da yaşayan çiftin durumu her geçen gün daha da kötüye gitmeye başladı.

1 YILDA BAŞLARINA GELMEYEN KALMADI

Çiftin herhangi bir başka gelir de olmayınca kira ve fatura borçları birikti. İddiaya göre, ev sahipleri zorla evden çıkardı. Bahar Tanyıldızı, 1 ay hastanede tedavi görüyor 10 gün ise ev iznine çıkartılıyordu. Ortalıkta kalan çift bu kez de zor şartlar altında Mamak Kusunlar'da kiralık bir eve çıktı. Ancak bu evin kira borçları da artmaya başlayınca ve hastaneye geliş-gidiş maddiyatsızlıktan dolayı giderek zorlaşmaya başlayınca Menderes Tanyıldızı, kanser olan eşinin tedavisinin aksamaması için ailesinin bulunduğu Elazığ'a gönderdi. Bahar Tanyıldızı, bu kez de Fırat Üniversitesi'nde tedavi altına alınmaya başladı.

2-070.gif

ACILI EŞ BİRAN ÖNCE İŞ BULMAYI BEKLİYOR

Başkent'te çaresiz bir şekilde kalan Menderes Tanyıldızı ise hem burada biriken borçlarını bitirmek hem de burada çalışarak hasta eşine para göndermek için Ankara'da kaldığını söyledi. 7 aydır işsiz olduğunu kaydeden Menderes, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine iş bulmalarını talep ediyor. Yüzde 70 özürlü raporuna rağmen 3 aydan 3 aya aldıkları engelli maaşını ise yaşanan bir sıkıntıdan dolayı artık alamadıklarını da belirtiyor. Menderes Tanyıldızı bu konuda da yardım istiyor. Bahar Tanyıldızı'nın yüzde 70 engelli raporu olmasına rağmen verilen raporda ağır özürlü sayılmaması da şaşkınlık yaratıyor.  

gazetehabervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.