Numan Kurtulmuş: Seyredecek değiliz...

Numan Kurtulmuş: Seyredecek değiliz...
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye ve Irak'tan gelecek terör tehdidine karşı Türkiye'nin hazırlıklı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  Tvnet'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları  yanıtladı. Teröre karşı "hep beraber yapılacak olan şey"in birlik ve beraberliğin korunması olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Ortak milli duruşumuzu sergilemektir ve bu çerçevede kim olursa, arkasında hangi güçler olursa olsun sadece sahadaki 3-5 terörist, eşkıya ile değil, aynı zamanda bu maşaları kullanan unsurlarla da bu mücadeleyi vereceğiz. İçeride ve dışarıda Türkiye'yi kim tehdit ediyorsa, Türkiye'nin ulusal güvenliğini kim tehlikeye sokacak adımlar atıyorsa onlara karşı gerekli cevapları vereceğiz. Terör ancak ortak bir milli duruşla engellenebilir" dedi.

AVUÇLARINI YALADILAR

Kurtulmuş, "Türkiye'de PKK üzerinden Türk-Kürt kavgasını çıkarmaya çalışanlar avuçlarını yaladılar. HDP'nin yüzde 80-90 oy aldığı yerlerde insanlar şimdi 'yeter artık' diyor. Diyarbakır'daki, Yüksekova'daki daha evvel Batman'daki, Van'daki bu gösteriler bu şekilde anlamlıdır, o bölgenin halkı terör örgütüne karşı çok net bir şekilde duruş sergileyerek aslında oynanan oyunun Türk-Kürt meselesi değil, Kürt halkıyla PKK'nın arasında bir sorun olduğunu açıkça ilan ediyor ve 'Bu oyunun biz tarafı olmayacağız, biz Türkiye'de bölünmenin tarafı olmayacağız.' mesajını veriyor" dedi.

Terörü kınama cümlelerinin artık kendileri için "yetersiz" olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Kuru kuruya kınama cümleleri, eyvallah hiç olmamasından iyidir, ama yeterli değil. Terörü kınayan ülkelerin, dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin aynı şekilde terör örgütüne destek verilmesinden vazgeçmeleri lazım. Örnek olsun diye söylüyorum, PKK sadece çukurları kazan ya da Türkiye'ye karşı şehirlerde bombalı saldırılar yapan bir unsur değil, aynı zamanda diyelim ki PKK'nın Avrupa'nın birçok ülkesinde yürüttüğü siyasi faaliyetleri var. Oralardan insan devşiriyor, insanlardan haraç alıyor, insanlara baskı kuruyor, Türk vatandaşları üzerinde tacizler oluşturuyor, siyasi faaliyetler yapıyor. Dönemin Başbakanı Sayın Davutoğlu Brüksel'de toplantıya gittiğinde 50 metre ötesinde PKK'nın bayrakları asılarak sanki Türk heyetine nazire yaparcasına orada onlara imkan sağlanıyor. Bir kere bundan vazgeçsinler" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN OPERASYON GÜCÜ VAR...

Türkiye'deki terörün sadece Türkiye'nin içinden kaynaklanmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, silahların, elemanların Türkiye'nin dışından Suriye'den, Irak'tan geldiğini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin bunu seyretmeyeceğini, bu sızmaları önlemek ve ulusal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekeni yapacağını belirtti. Kurtulmuş, "ABD, Almanya için Suriye, çok uzaktaki bir tehdittir, aynı şekilde Irak da. Ama Türkiye için evinin bahçesinin dibindeki tehdittir. Komşu bahçeden de sürekli taciz edilen bir ülkedir. Türkiye, sınırımızın dışında, Türkiye aleyhtarı olan bütün terör faaliyetlerini izliyor. Gerektiğinde her birine de cevap verebilecek hazırlıklarını yapıyor. Bunları seyredecek değiliz. Türkiye terörün kaynağı neredeyse o kaynağa karşı operasyon yapma gücüne sahip" değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ SYKES-PİCOT İÇİN ÇALIŞIYORLAR

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları nı da hatırlatan Kurtulmuş şunları söyledi: "Türkiye  dünya çapında örnek alınacak bir adım attığında, teşebbüste bulunduğunda bu tip  saldırılara maruz kalıyor, neden?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bununla ilgili diğer  soruların da doğru cevaplanması için büyük resmin görülmesi gerektiğini bildirdi. Büyük resmin açık ve net olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bir asır evvel  bu coğrafyada sınırları yapay şekilde bölerek insanları ayıranların, bir asır  sonra ikinci Sykes-Picot'u uygulamaya koymaya çalıştığını belirtti. Böylece  sınırları bölünen insanların zihin ve gönüllerinin de bölünmek istendiğine işaret  eden Kurtulmuş, "Oynanan oyun budur. Bu oyunların farkında olan, bu oyunları  bozabilecek bölgede tek ülke Türkiye olduğu için Türkiye'nin üzerine bütün  güçleriyle abanılıyor."

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.