Medvedev'den Andrey Karlov hakkında ilk açıklama! Cezasını keseceğiz

Medvedev'den Andrey Karlov hakkında ilk açıklama! Cezasını keseceğiz
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Ankara'da suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Medvedev, 'Bu uygarlık ilişkilerinin dışına çıkan bir cinayet ve Rusya bunu cezasız bırakmayacak. Bunu organize edenlerle ilişkisi olanların hepsi hesap verecek' dedi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Medvedev, şunları ifade etti: "Bu çirkin cinayet beni şok etti. Uluslararası hukuka göre, elçinin öldürülmesi ciddi bir cinayet. Bu uygarlık ilişkilerinin dışına çıkan bir cinayet ve Rusya bunu cezasız bırakmayacak. Bunu organize edenlerle ilişkisi olanların hepsi hesap verecek" dedi.

Medvedev, "Türk dostlarına bir fotoğraf sergisi açılışında Rusya’yı tanıtırken Karlov’a suikast yapıldı. Rusya işbirliği yapabilen, dostluk ve yardım edebilen, dünyayı uluslararası terörizmden koruyabilen bir ülke. Karlov’un silahı müzakerelerdi. Fakat katiller farklı dilde konuşuyor. Ve bu dil tüm normal insanlar için kabul edilemez. Karlov insanların değerlerini tüm hayat boyunca savundu. Karlov kahraman olarak hayatını kaybetti. Sadece elçiyi kurşunlamadılar, barış ve insan hayatını yüksek değerler olarak sayan herkese kurşun sıktılar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.