"AB dağılabilir"

"AB dağılabilir"
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ülkelerin kurallara sıkı şekilde bağlı kalmamaları halinde Euro Bölgesi'nin dağılabileceği uyarısında bulundu.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın emeklilere Noel ikramiyesi ödeme planlarını nasıl değerlendirdiğini soran Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, üye ülkelerin kurallara sıkı şekilde bağlı kalmamaları halinde Euro Bölgesi'nin dağılabileceği uyarısında bulundu. 

Schaeuble, Yunanistan'ın adımlarının kurtarma anlaşmasındaki yükümlülüklerine uygun olup olmadığını değerlendirmeleri istenen kreditörlerin "İlk yanıtları hayır oldu. Eğer kurallara bağlı kalmazsak, Euro Bölgesi parçalanır" diye konuştu.

'EURO HER AN BİTEBİLİR'

Öte yandan eski Bundesbank Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin de, euronun her an itebileceğini söyleyerek, "Euro her an bitebilir. Avrupa'nın hiçbir zaman euroya ihtiyacı olmadı. Euroya geçişten en çok Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan etkilendi. Ortaya çıkan rakamlar da bu gerçeği ortayı koyuyor. Euro krizine giren ülkeler kemer sıkma politikasıyla  ekonomilerini büyümesini ve rahat hareket etmesini etkileyerek daha da zora düştüğünü görüyoruz. Devalüasyon yapamıyorlar. Piyasalarda olan basıncı da alacak bir emniyet sistemleri kalmadı. Ülkeler eskiden piyasalardaki dalgalanmayı kur sistemiyle dengeleyebiliyordu. Euroya geçildikten sonra ise sabit kur sistemi tam bir felaket oldu" açıklamasında bulundu.

Uzmanpara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.