Kuzey Kore lideri Kim savaş pilotlarını da denetledi

Kuzey Kore lideri Kim savaş pilotlarını da denetledi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, üç hafta sonra yeni bir askeri tatbikatta poz verdi. Roketlerin ateşlendiği tatbikatı dürbünle izleyen Kim, savaş pilotlarını da denetledi.

Çoklu roket fırlatma sistemlerinin test edildiği tatbikatı dürbünle izleyen Kim, her zamanki gibi generallerine birçok emir verdi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın geçtiği fotoğraflarda, Kim'in savaş pilotlarını denetlediği de görülüyor.

GÜNEY KORE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Son olarak 2 Aralık'ta bir tatbikatta görüntülenen Kuzey Kore lideri, Güney Kore sınırında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) son yaptırım kararına meydan okumuştu. Tatbikatın hedefinin Güney Kore başkenti Seul'un yok edilmesi olduğunu belirten Kim, "Hiçbir şey ve hiç kimse hayatta kalamayacak" demişti.

BMGK'nın bu ay başında ilan ettiği yeni yaptırımlar, Kuzey Kore’nin Çin’e yaptığı kömür ihracatında bir üst sınır öngörüyor. Bu sınırlama ile Kuzey Kore’nin çok önemli bir gelir kaynağının bir önceki yıla göre yüzde 62 oranında düşüş göstermesi hedefleniyor.

BM, Kuzey Kore’nin ilk atom bombası testini yaptığı 2006 yılından bu yana Kuzey Kore'ye yönelik altı kez yaptırım kararı aldı.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.