İsrail istihbaratına göre suikast kimin işi?

İsrail istihbaratına göre suikast kimin işi?
Rus Büyükelçi Karlov'a suikastın tetikçisi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantıları ortaya çıkmaya başlarken, İsrail istihbaratının başka bir adres göstermesi dikkat çekti. İsrail istihbaratına göre bu işi Suriye'deki Nusra'cılar yaptı!

İsrail’in istihbarat birimi Shin Bet ile yakınlığı olduğunu gizlemeyen internet sitesi DEBKAfile Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastını işleyen bir değerlendirmeye yer verdi.

Debka’ya göre, suikast tamamen Suriye ile ilişkili ve tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş Türkiye’nin Emniyet ve istihbarat örgütlerine sızmış militanlardan biri; en-Nusra’nın tetikçisi..

Şöyle diyor Debka: “Moskova’nın Eylül ayında Suriye savaşına Esad rejimini kurtarma amacıyla dahil olma kararı, Nusra Cephesi direnişçilerinin (Debka ‘isyancı’ diyor) çatışma alanı performanlarına ekstra bir artış getirdi. Moskova tarafından yeni açıklanan verilere göre, 2 bin kadar Rusya cihatçısı Esad’a karşı savaşırken öldürüldü. DEBKAfile kaynakları öldürülenlerin çoğunun Nusra Cephesi’nden olduğunu bildiriyor.

“Nusra üyeleri son 24 saattir keskin bir yenilgi tattıkları Halep’ten tahliye ediliyor. Nusra lideri Mohammad al-Jawlani başlarına gelenden Rusya’yı ve Devlet Başkanı Putin’i özellikle sorumlu tutuyor ve onları düşman biliyor.”

“Suikastçı öldüğü için” diyor Debka, “Onun tek başına mı bu eylemi yaptığını, Türkiye içindeki ve Suriye’deki temas noktalarının kim/ler olduğunu öğrenmek artık zor. el-Kaide’nin Nusra ajanlarının Türkiye’nin özel kuvvetlerine ne kadar sızdığını keşfetmek de hiç kolay değil artık..”

DEBKAfile’ın terörle mücadele ve istihbarat kaynakları, son zamanlarda meydana gelen 3 olaydan (12 Aralık’ta Kahire’de Kıpti Kilisesi’nin bombalanması ve 25 kişinin ölmesi; 18 Aralık’ta Ürdün’de 10 kişinin öldüğü saldırılar, 19 Aralık’ta da Berlin’de kalabalığın üzerine sürülen kamyonla 12 kişinin ölmesi olayları) şu sonucu çıkarmış:

“Nusra tipi örgütler giderek artan bir beceriye kavuşuyor.. buna karşılık terörle mücadele eden devlet birimleri bu yeni tip şiddet kullanımı karşısında çaresizlik sergiliyor…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.