PKK/PYD ile Esed arasında kirli ittifak

PKK/PYD ile Esed arasında kirli ittifak
Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarından rahatsız olan terör örgütü PKK/PYD, Baas çetesine çağrı yaparak, Halep’ten sonra El-Bab'ın da işgal edilmesini istedi.

Sputnik muhabirine açıklama yapan, Demokratik Suriye Güçleri kamuflajlı PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD Başkanı Rezzan Hido, Baas çetesine çağrı yaparak, Halep’ten sonra El-Bab'ın da işgal edilmesini istedi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD yöneticisi, Rus hava kuvvetleri ve İran kontrolündeki milis grupların desteğiyle Halep’te katliam yapan Esed güçlerinin, El-Bab’ı da işgal ederek gücünü pekiştirebileceğini söyledi.

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu’nun El-Bab çevresinde bulunduğunu ifade eden Hido, Halep’in Suriyeli muhalifler tarafından tekrar özgürleştirilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

TÜRKİYE TERÖR DEVLETİNE MÜSAADE ETMEDİ

Türkiye'nin Cerablus operasyonuyla başlattığı ve El-Bab'a kadar ilerleme sözü verdiği Fırat Kalkanı Harekatı ise uzun süredir ABD ve PYD'yi rahatsız ediyor.

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı, PKK PYD'nin Suriye’nin kuzeyinde kurmak istediği terör devleti hayallerini yıkmıştı.

ABD PKK/PYD’YE DESTEK VERİYOR

Rakka operasyonuna katılma karşılığında ABD'den kantonları birleştirme sözü alan PKK/PYD, Afrin ile Münbiç arasındaki El-Bab bölgesini de işgal etmek istiyor. Bu strateji üzerinde ilerleyen ABD yönetimi de terör örgütü militanlarını eğitmesinin yanında silah ve mühimmat desteği veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.