Rusya'dan flaş büyükelçi açıklaması

Rusya'dan flaş büyükelçi açıklaması
Büyükelçi Karlov suikastinin arkasında kimin olduğunu söylemek için erken olduğunu açıklayan Kremlin Sözcüsü Peskov, taraflara acele etmeme çağrısı yaptı.

Başkent Ankara'da suikaste uğrayan Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'la ilgili Moskova'dan yeni bir açıklama geldi.

Dmitry Peskov, "Moskova, ortak soruşturma grubunun elde edeceği sonuçların beklenmesi gerektiğini düşünüyor. Bildiğiniz gibi soruşturma grubu dün çalışmalara başladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dediği gibi, soruşturma tamamlanıncaya kadar suikastın arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" dedi.

ORTAK SORUŞTURMA EKİBİ KURULDU

FETÖ ile bağlantıları çıkan polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın tetiği çektiği suikastte, soruşturma Türk ve Rus uzmanların ortak çalışmasıyla yürütülüyor.

Pazartesi akşam saatlerinde bir fotoğraf sergisi açılışına katılan Büyükelçi Andrey Karlov, koruma gibi görünen polis Altıntaş'ın silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirmişti.

İKİ ÜLKEDEN PROVOKASYON AÇIKLAMASI

Ankara ve Moskova, suikastten hemen sonra cinayetin Türk-Rus ilişkilerini bozmak için işlendiğini belirtip 'provokasyon' açıklaması yapmıştı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.