FETÖ'den hakimlere şok eden tehdit mektubu

FETÖ'den hakimlere şok eden tehdit mektubu
FETÖ silahlı terör örgütüyle mücadele eden sulh ceza hakimlerine Almanya’dan kimliği belirsiz bir kişi tarafından gönderilen tehdit mektubu ortaya çıktı.

Bilgisayar ortamında yazılan mektupta; “tutukladığınız masum insanların acısı sizi de yakacak gibi…” ifadesi dikkat çekti.

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nin 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde soruşturmalar sürerken FETÖ soruşturmaları kapsamında 5 ayda hakkında işlem yapılan 101 bin 799 şüpheliden 40 bin 832'si tutuklandı. FETÖ'ye ilişkin soruşturmalar kapsamında halen aranan 248 hakim ve savcı, 6 Danıştay üyesi, 25 Yargıtay üyesi, 112 asker, 211 polis, bir vali, üç vali yardımcısı, 10 kaymakam, 4 bin 523 kamu görevlisi ve sivil olmak üzere 5 bin 139 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.
 
Soruşturmalar devam ederken; Almanya'dan kimliği belirsiz bir kişi tarafından Türkiye'de Gaziantep başta olmak üzere bazı illerde görev yapan ve 15 Temmuz sonrası silahlı terör örgütü üyesi hakim, savcı, asker ve polisleri tutuklayan Sulh ve Ceza Hakimlerine gönderildiği tespit edilen bir mektup ortaya çıktı. Bilgisayar ortamında yazılan mektupta, örgütle mücadele eden hakimlere tehdit niteliğinde ifadeler dikkat çekiyor.
 
İŞTE O MEKTUP!
 
İşte o mektupta yer alan ifadeler: "Aynı arabada olanlar kaza olması durumunda birlikte Tırın altında kalırlar. Yani siyasi iradeyle hukuku hiçe sayarak birlikte hareket ederseniz ilerleyen süreçte siyasi bir krizde, hükümet değişikliğinde, sosyal bir patlamada sizde onlarla aynı muameleye maruz kalırsınız? Yani biz hukukçuyuz kanuna göre hareket ettik diyemezsiniz çünkü kıbleniz hukuk değil siyasi irade yani mevcut zamanın güç merkeziydi.
 
Bir insanın kendi ülkesine yıllarca hizmet etmiş 1, 10, 100 değil1000'lerce hakimi, savcıyı, polisi, askeri tutuklamasını hiçbir akıl sahibine açıklayabilmesi mümkün değildir. Yarın bunu açıklamaya çalışırsanız sizi dileyecek insan bulamayabilir ve gerçekten tüm şartları sağlanmış bir sonuçla tutuklanırsınız.
 
KEŞKE SİZİN İÇİN ÇOK GÜZEL TEMENNİLERDE BULUNABİLSEM FAKAT MEVCUT DURUM VE GELECEK ÖNGÖRÜM SİZİN İÇİN BUNA ÇOK MÜSAADE ETMİYOR. TUTUKLADIĞINIZ MASUM İNSANLARIN ACISI SİZİ DE YAKACAK GİBİ…"

--2587206.jpeg

A haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.