Erdoğan: Büyükelçi suikastinin arkasında onlar var

Erdoğan: Büyükelçi suikastinin arkasında onlar var
Rusya Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikastle ilgili soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bu işin arkasında FETÖ var' dedi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'yle ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Büyükelçisi Karlov suikastinin arkasında kim olduğuna yönelik soruya "FETÖ" cevabını verdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla FETO Terör Örgütüne mensup olduğudur yani bunu gizlememize filan gerek yok. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor.

Bundan sonraki süreci de tabii şu anda Rusya'dan da biliyorsunuz gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetlerimiz birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. Birlikte bu çalışmayı yapmak suretiyle de temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. Bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, diğer soruşturma birimlerimiz, çalışmalarını sürdürüyor. Nihai neticeyi, neticelendikten sonra açıklayacağız.

Karlov'un böyle bir suikaste kurban gitmesi gerçekten bizi üzmüştür. 

Türkiye'nin iç işlerine hiçbir zaman müdahil olmamış, tam aksine Türkiye-Rusya ilişkilerini nasıl daha iyi noktalara taşırım gayretinde olmuştur.

"Nasıl canlı yakalanmadı" diyorlar. İstanbul'da canlı yakalayalım dediler, ne oldu, orada 5 polisimizi şehit etti.

Burada da vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafını sallayınca bomba endişesiyle vurma durumunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.