Daçka, Fenerbahçe’yi nakavat etti

Daçka, Fenerbahçe’yi nakavat etti
Oldukça gergin bir atmosferde geçen ve teknik faullerin havada uçuştuğu maça Wilbekin-Bobby Dixon gerilimi ile Moerman’ın diskalifiye edilmesi damga vurdu. Böyle bir ortamda tamamlanan derbiden Daçka galip ayrıldı

EUROLEAGUE’DE İstanbul derbisinin kazananı Darüşşafaka Doğuş oldu. Real Madrid’e karşı aldığı galibiyet sonrası zorlu F.Bahçe deplasmanında bir seri yakalamak isteyen yeşil-beyazlılar kısalarının etkili oyunuyla galip geldi. Konuk ekip maç başından itibaren savunma anlamında etkiliydi.

F.Bahçe, Sloukas dışında kısalarından verim alamamanın sıkıntısını yaşadı. 9 top kaybına rağmen 18-20 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. çeyrekte Nunnaly ve Antic’in sayılarıyla ev sahibi 28-24’lük üstünlük yakaladı. Ancak Wilbekin-Dixon gerginliğiyle uzun süre duran oyun sonrası benchten izinsiz oyuna giren Moerman diskalifiye oldu.

VESELY DE OYUN DIŞI

10 dakikalık ara maçı olumsuz etkiledi, ev sahibinin düşen ritmi konuk ekibe yaradı ve Wilbekin-Clyburn ikilisinin skor yükünü üstlendiği ilk yarı 35-37 Daçka lehine sonuçlandı. 2. yarıda Antic ve Datome’nin faul problemlerinin zora soktuğu F.Bahçe, Vesely’nin 2. teknik faulden oyun dışında kalmasıyla sarsıldı.

HÜCUMDA varlık gösteremeyen sarı-lacivertliler 5 dakika 2 sayı üretebildiği 3. çeyrek bitimine 5:50 kala 37-46 geri düştü. Sloukas’ın devreye girdiği son bölümde yakalanan 8-0’lık seriyle ev sahibi farkı 2’ye indirdi ve son 10 dakikaya 48-50 girildi.

SLOUKAS’IN performansının Wilbekin’in liderliğini üstlendiği Daçka, son çeyrekte hücumda etkili olan taraftı ve bu bölümdeki 21 sayı galibiyette büyük rol oynadı. Tahmin edildiği üzere F.Bahçe’nin çemberde, Daçka’nın kısalarının dışarıda yaptıklarının sonucu belirleyeceği maçta, kısalarından istediğini alamayan ev sahibi rakibine boyun eğmekten kurtulamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.