Reina saldırganının uyruğu belli oldu

Reina saldırganının uyruğu belli oldu
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, canlı yayında Reina saldırısına ilişkin önemli bir detayı açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kaynak, yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısını yapan teröristin uyruğunun belli olduğunu açıkladı. Kaynak, Reina teröristinin kimliğinin güvenlik güçlerince bilindiğini söyledi. Kaynak, teröristin uyruğunun ise muhtemelen bir Uygur olduğunu ifade etti.

Kaynak, konuya ilişkin şunları söyledi;

"Ortaköy'deki saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Modern Türkiye'yi bilen ve yeni yıla Türkiye'de girmek isteyen yabancı turistlerimiz maalesef hayatını kaybetti. Olayı incelediğinizde planın üzerinde çalışıldığı anlaşılıyor. Teröristin kimliği güvenlik güçlerince belirlenmiş vaziyette. Muhtemel olabileceği yerlerde belirlenmiş vaziyette. Bağlantıları da belirlenmiş vaziyette. Yurt dışına kaçma ihtimaline karşılık havalimanlarında yoğun güvenlik önlemlerini aldık. Özel yetiştirilmiş bir hücre elemanı olduğunu anlamak mümkün.

İKİ TERÖRİST İHTİMALİ

Bu ihtimalin hepsi araştırılıyor. Ama fiilen eylemi tek kişinin gerçekleştirdiği aşikar. Tek bir silahtan atılan kurşunlarla bu katliam yapılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.