Fornezzi'den Muslera ve Eto'o itirafı geldi!

Fornezzi'den Muslera ve Eto'o itirafı geldi!
Antalyaspor'un 34 yaşındaki Sloven kalecisi Saso Fornezzi, Samuel Eto'o gibi büyük bir futbolcuya sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi.


Saso Fornezzi, Antalya'da takımının kamp yaptığı otelde, AA  muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Eto'o'nun müthiş bir insan ve futbolcu olduğunun altını çizen  Fornezzi, "Eto'o her takımın sahip olmak isteyeceği bir futbolcu. Onu anlatmaya  gerek yok, dünya çapında bir isimden bahsediyoruz. Takımın lideri ve gerçek bir  kaptan. Forvet olarak da yakaladığı 10 pozisyonun 8'ini gole çeviren büyük bir  golcü. Tabii ki başka takımda olsaydım, Eto'o'nun karşısında kalede olmak  istemezdim. Ona karşı oynamak benim için çok tehlikeli olurdu." ifadelerini kullandı.
 
Antrenmanlarda Eto'o'dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Sloven  kaleci, "Eto'o ile aynı takımda olduğum için gurur duyuyorum. Takım içinde çok  iyi bir ilişimiz var." dedi.
 
Saso Fornezzi, Eto'o'nun maç öncesinde yaptığı konuşmaların da takıma  olumlu yansıdığını aktararak, şunları kaydetti:
 
"Eto'o'nun yaptığı konuşmalar birçok maçı çevirmemizin sebebi  olabilir. Eto'o maç öncesi takımı etrafında toplayarak, yaptığı konuşma ile bize  öz güven aşılıyor, takıma enerji veriyor. Gerçekten soyunma odasında konuştuğumuz  birçok şeyi sahada uygulamak için o konuşmaya ihtiyaç duymuştuk."
 
"Muslera, Türkiye'nin en iyi kalecisi"
 
Deneyimli file bekçisi, Spor Toto Süper Lig'de birçok yetenekli  kalecinin bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Süper Lig kaliteli bir lig ve önemli isimleri bünyesinde  bulunduruyor. Birçok iyi kaleci sayabilirim ama bana göre Muslera, Türkiye'nin en  iyi kalecisi. Aynı mevkide oynayan bir meslektaşı olarak onu çok beğeniyorum."
 
"Rıza hoca ile inanılmaz bir çıkış yakaladık"
 
Sezona Jose Morais yönetiminde çok kötü bir başlangıç yaptıklarını ve  Rıza Çalımbay teknik direktörlüğe gelene kadar yalnızca 2 puanları bulunduğunu  hatırlatan Fornezzi, şöyle devam etti:
 
"Zorlu geçen bir lig başlangıcından sonra Rıza hocanın gelişiyle  inanılmaz bir çıkış yakaladık. Takım halinde üst sıralara tırmanmaya başladık.  Çok önemli galibiyetler aldık. Avrupa liglerine katılmak istiyoruz. Tabii ilk 8  içinde bitirmek de çok büyük başarı olur. İlk yarının son haftalarında elde  ettiğimiz galibiyetler, hocamızın bize yaptırdığı sıkı çalışma ve verdiği öz  güvenin ürünüdür."
 
"Antalya'da çok güzel bir hayatım var"
 
Türkiye kariyeri 6 yıl önce Orduspor'a transfer olarak başlayan 34  yaşındaki file bekçisi, Türkiye'de çok güvenli ve rahat bir hayat yaşadığını  belirtti.
 
Türkiye'de yaşadığı 6 yılda büyük mutluluklar yaşadığının altını çizen  Fornezzi, şunları söyledi:
 
"Özellikle Antalya'da çok güzel bir hayatım var. Ben ve bütün ailem  uzun süredir Antalya'da yaşıyoruz, burası çok güzel bir şehir. Hayat beni nereye  sürükler bilemiyorum ama Antalya'dan bir ev satın aldım. Futboldan sonra da Antalya'da yaşayacağımı düşünüyorum."
 
Kırmızı-beyazlı kulüp ile 1,5 yıllık daha sözleşmesi bulunan Saso  Fornezzi, "Ayaklarım müsaade ettiği takdirde, daha uzun yıllar Antalyaspor  kariyerimi sürdürmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.