Fahri Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin dava 20 Şubat'ta

Fahri Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin dava 20 Şubat'ta
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin 27 kişi hakkında açılan dava 20 Şubat Pazartesi günü görülmeye başlanacak.

Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca  hazırlanan iddianameyi kabul eden Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, duruşmaya  hazırlık tutanağı da tamamlandı.
 
Buna göre, mahkeme tarafından, davanın Sincan Cezaevi kampüsü içinde  yeni inşa edilen duruşma salonunda 20-23 Şubat tarihlerinde görülmesine karar  verildi.
 
Müşteki Fahri Kasırga'nın dinlenmesi için davetiye çıkarılmasına,  suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM'ye  duruşma günü ve saatinin tebliğine karar veren mahkeme, sanıkların  tutukluluklarının devamını da kararlaştırdı.
 
İddianame
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı  Genel Sekreteri Kasırga'nın "müşteki" olduğu iddianamede, eski Cumhurbaşkanlığı  Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış, eski 28. Mekanize Tugay  Komutanlığı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Kalyoncu ile Mutlu Serkan Vurdem,  Ertuğrul Yavuz, Yusuf Yiğit, Erkan Erol, Mahmut Gündoğdu, Haydar Aktaş, Burhan  Özdil, Ali Hızlı, Süleyman Selek, Fevzi Şimşek, Adem Parlak, Burak Ercan, Mustafa  Deyan, Servet Taşcı, Mennan Yeşilbaş, Selçuk Uçar, Yüksel Karatay, Osman Ertuğal,  Yunus Emre Ceviz, Güven Kiper, Ömer Erarslan, Sebhetullah Demir, Murat Sarı,  Mehmet Akif Özyılmaz ve Aykut Şahin sanık olarak yer aldı.
 
İddianamede, eski Kurmay Albay Barış ve Tuğgeneral Kalyoncu  haricindeki 25 sanık hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs",  "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan  kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile  "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"  suçlarından ise 13 yıl 6'şar aydan 36 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.
 
Barış ve Kalyoncu'nun, FETÖ faaliyetleri kapsamında "kişiyi  hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4,5 yıldan 12 yıla kadar hapisle  cezalandırılması talep edildi.
 
İddianamede 26 şüphelinin tutuklu, bir zanlının ise firari olduğu  belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.