CIA Başkan Yardımcılığı görevine kritik isim

CIA Başkan Yardımcılığı görevine kritik isim
ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine Gina Haspel’in atandığı açıklandı.

Tayland’da bulunan CIA hapishanesini yöneten Haspel, CIA Başkanı Mike  Pompeo’nun yardımcılığı görevine getirildi.

Pompeo, Haspel’in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,  Haspel’i “Örnek bir istihbarat çalışanı” olarak tanımladı.

Pompeo, “Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde  neticelendirecek örnek bir kişidir. Kendisinin istihbarati yeteneklerinden dolayı  çok şanslıyız.” ifadesini kullandı.

Senato’daki Demokratlar ise Haspel’in atanmasına tepki gösterdi.  Oregon Senatörü Ron Wyden ve New Mexico Senatörü Martin Heinrich, Trump’a mektup  göndererek Haspel’in atanmasına karşı olduklarını ilettiklerini belirtti.  Yaptıkları ortak açıklamada senatörler, “Haspel’in kariyerine ilişkin ciddi  şüphelerimiz var ve bu göreve layık bir isim olduğunu düşünmüyoruz.”  değerlendirmesinde bulundu.

CIA Başkan Yardımcılığı görevine gelecek olan kişinin Senato  tarafından onaylanması gerekmiyor. Başkan doğrudan atama yapabiliyor.

Başkan Donald Trump’ın atadığı Haspel, “kara delik” olarak tanınan  Tayland’daki hapishanede suda boğulma hissi yaratan "waterboarding" yöntemini  sıkça uygulamasıyla biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.