Erdoğan'dan anayasa teklifine onay açıklaması

Erdoğan'dan anayasa teklifine onay açıklaması
Erdoğan, anayasa teklifini ne zaman değerlendireceği yönündeki soruya 'bu hafta içerisinde kararımızı veririz' cevabını verdi.

Etiyopya Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru-cevap kısmında, bir gazetecinin sorusu üzerine, anayasa değişikliği teklifinin onay zamanıyla ilgili soruya cevap verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Parlamentoda uzun uzadıya yapılmış değerlendirmeler var. Benim de cumhurbaşkanı olmam hasebiyle, bunun üzerinde değerlendirmeler yapmam gerekiyor. 

Bir de mevsim koşulları itibariyle de, "nasıl, ne zaman" bunun değerlendirmesini de arkadaşlarla beraber yapıyoruz. 

Sadece okuyup onay vermek veya reddetmek değil, her yönüyle değerlendirmeler yapıyoruz.

"İSTİKAMETİMİZ ZATEN BELLİ"

Hangi istikamette yürüdüğümüz bellidir. Çok açık net zaten ortadadır. Bu süreç önem arzediyor. Ve bu konuda da, özellikle ülkemizi terörize etmek isteyen anlayışlar bellidir. Terörize etmek isteyen anlayışların milletim tarafından kabul edilmeyeceğine inanıyorum. 

"OLAY ZAMANLAMAYLA İLGİLİ"

Mİlletimizin birliği, vatanseverliğimizin tezahürü için, güven ve istikrarla Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe yürümesi için bu işe zaten "evet" dediğimi Mersin'de açıkladım. Zamanlamayı beklemekle ilgili bir süreçtir. Olay sadece zamanlamadır.

Ben inanıyorum ki milletim hiçbir zaman, Kandil'e, İmralı'ya, onlarla omuz omuza veren bu terör örgütlerine olumlu bir sinyal vermeyecektir.

"BU HAFTA İÇİNDE KARARIMIZI VERİRİZ"

Öyle zannediyorum ki, bu hafta içinde biz de kararımızı veririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.