ABD’li komutan Rakka için geliyor

ABD’li komutan Rakka için geliyor
CIA Başkanı Pompeo’nun geçen cuma Ankara’ya yaptığı ziyaretin ardından bugün ABD Genelkurmay Başkanı, Türk mevkidaşı Akar ile görüşmek üzere geliyor.

Türkiye, El Bab operasyonunun ardından önceliklerini Menbiç ve Rakka olarak belirlerken CIA Başkanı Mike Pompeo’nun ardından ABD’den kritik bir ziyaretçiyi daha ağırlamaya hazırlanıyor.

Brüksel’de NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de olacağını söyledi. Görüşmenin İncirlik üssünde olması bekleniyor. Ziyaret özellikle ABD’nin Rakka operasyonunun netleşmesi açısından büyük önem taşıyor. Operasyonun Türkiye ile birlikte yapılıp yapılmayacağının bu ziyaret sonrası ABD yönetimi tarafından yapılacak değerlendirmeler ışığında açıklığa kavuşması bekleniyor.

SuperHaber'in ulaştığı bilgilere göre ise İncirlik Üssü'ne gelmesi beklenen Dunford ilk olarak bazı özel eğitim merkezlerine götürülecek.

4 MESAJ

Buralarda, Amerikalı komutanın, TSK'nın verdiği eğitimin kalitesinin yerinde görülmesi sağlanacak. Ankara ardından da çok net 4 mesaj verecek:

1- Münbiç ve Rakka için bir operasyon başlayacaksa buna PYD-YPG ile devam edilemez.

2- Türkiye, bu savaşta görev alacak Arapları askeri eğitim anlamında bizzat eğitmiştir ve Rakka için de eğitmeye devam edecektir.

3- Münbiç'ten PYD'nin çekilmesi için ABD baskısını arttırmalıdır. YPG ve PKK Türkiye için terörist yapılardır. ABD eğer bölgede Türkiye ile bir ortaklık istiyorsa bunu göz önünde bulundurmalıdır.

4- Terör örgütü DEAŞ ile savaşta samimi ve fedakarca davranan tek ülke Türkiye'dir. Bu başarı ve samimiyet El Bab'ta tüm dünya tarafından görülmüştür. Türkiye'nin olmadığı her denklemin nasıl başarısızlığa uğradığı ortadadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum