Süleyman Şah'a 16 yıldızlı türbe!

Süleyman Şah'a 16 yıldızlı türbe!
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonu sonucu Suriye'de sınıra yakın Eşme köyüne nakledilen Süleyman Şah Külliyesi ve Saygı Karakolu için 'forslu' proje hayata geçirilecek.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonu sonucu sınıra yakın Eşme Köyü’ne nakledilen Süleyman Şah Külliyesi ve Saygı Karakolu için 'forslu' proje hayata geçirilecek. TİKA, taşıma sonrası sade bir yapıya nakledilen türbe için dev külliye inşa edecek. 

Türbenin etrafını çevreleyen revaklı kısımda, ana yapıda, pencerelerin sağ ve sol üst köşelerinde ikişer adet 16 Türk İmparatorluğu'nu sembolize eden ve Cumhurbaşkanlığı Forsu'nda da bulunan 16 köşeli yıldız yerleştirilecek.

24 REVAK

Proje çalışmaları devam eden 9 bin 500 metrekare alanda konumlanacak olan külliyede türbe-i şerif, mescid-i şerif, karakol, kültür merkezi, hizmet binası ve müştemilat binaları yer alacak.

Proje çerçevesinde türbenin etrafını çevreleyen revaklı kısmında, Oğuzların 24 boyundan esinlenilerek 24 revak bulunacak. Yeni Türbe 24 kemerle de süslenecek.

Türbe, DAEŞ tehdidiyle 2015 yılında TSK'nın bir operasyonu ile sınıra yakın Eşme köyüne taşınmıştı.

AKŞAM/ TÜRKİYE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.