Netanyahu, Trump'tan orayı istedi!

Netanyahu, Trump'tan orayı istedi!
İsrail Başbakanı Netanyahu Washington ziyaretinde, yeni başkan Trump'tan İran tehdidini önlemek amacıyla destek istedi.

İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğinin uluslararası alanda tanınması ile yeni başkanı ile ABD'nin sadece İsrail'e desteği ile sınırlı değil. ABD Golan Tepeleri'nin hakimiyetini İsrail'e vererek Tahran yönetiminin artan bölgesel etkisini engellemeyi hedefliyor.

Ortadoğu politikasına önümüzdeki yıllar için şekil vereceği tahmin edilen Netanyahu'nun Washington ziyaretinde İsrail yönetiminin en önemli talepleri Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğinin ABD tarafından tanınması ve yeni yerleşim yerleri inşası konusunda destek istemesi oldu.

TRUMP'I İKNA ÇABASI

Filistin topraklarını işgal eden İsrail, Golan Tepeleri üstünde kuracağı egemenliği sözde güvenlik sebeplerinden ötürü bu bölgeyi koruması olarak nitelendirerek uluslararası toplumdan destek görmek istiyor. Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini sağlamaya yönelik stratejisini yeniden formüle etmeye başlayan İsrail, bu durumun İran'ın Ortadoğu'daki isteklerini kısıtlayacak ayrı bir bağlantı olduğuna ABD'nin yeni yönetimini ikna etmeye çalışıyor.

2016 yılı sonlarında İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bakıri tarafından yapılan açıklamada Yemen ve Suriye'de deniz üssü kurabileceklerini söyleyen İran yönetimi başta Amerika olmak üzere birçok ülkenin üstünde büyük planlar kurduğu Ortadoğu için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidi durdurmayı hedefleyen ABD, ezeli düşman İran'ı durdurmak için İsrail ile işbirliği yapmaya hazır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.