Pentagon'dan açıklama! DAEŞ liderleri hazırlanıyor

Pentagon'dan açıklama! DAEŞ liderleri hazırlanıyor
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis DEAŞ terör örgütünün Rakka’daki elebaşlarının Deyr ez-Zor’a kaçmaya hazırlandıklarını söyledi

Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davis, Rakka şehrinin  kuzey, batı ve güneyden sarıldığını şehrin güneybatısından Deyr ez-Zora çıkan yol  dışında DEAŞ’ın kullanabileceği rota kalmadığını söyledi.

Rakka’nın güneyinde Fırat Nehri üzerindeki üç köprünün de hava  saldırılarıyla kullanılmaz hale getirildiğini belirten sözcü Davis şu ifadeleri  kullandı:

"DEAŞ’ın üst düzey liderleri ve birçok bürokratının ve yöneticinin,  biliyorsunuz çok bürokratik bir örgüt, Rakka’dan ayrılma sürecini girdiğini ve  operasyonlarını nehirden aşağıya doğru taşımaya başladıklarına dair emareler  görmeye başladık. Rakka’da sonlarının yakın olduğunu kesinlikle anlamaya  başladılar ve şimdi de liderlerinin kaçışını görüyoruz.”

Yabancı savaşçı akışının azalması Türkiye’nin çabaları ile başladı

Her an bölge izlendiği için örgütün şehri fark ettirmeden kalabalık  bir yabancı savaşçı grubuyla takviye etme imkanının bulunmadığını ifade eden  Pentagon sözcüsü, yabancı savaşçı akışı konusunda şunları kaydetti:

“Onların yabancı savaşçı toplama kabiliyetleri oldukça zayıfladı. Bu  birkaç faktörün birleşmesi ile oldu: (Yabancı savaşçı akının durma süreci)  Türkiye’de başladı. Sınır boyunca harcadıkları çaba ve Cerablus, El Rai ve Dabık  arasında alanı temizlemeleri ile başladı o süreç.”

Musul ile birlikte Rakka’nın da DEAŞ’tan alınacağını ifade eden sözcü  Rakka’nın Musul kadar büyük olmadığını ve daha kolay alınabileceğini sözlerine  ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.