Muslera mı Fabri mi? Derbi öncesi rakamlar...

Muslera mı Fabri mi? Derbi öncesi rakamlar...
Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kaleciler Muslera ve Fabri'nin performansları sonuç için kritik olacak.

Türk Telekom Arena'da yapılacak karşılaşmada kaleyi korumaları  beklenen Galatasaray'ın 30 yaşındaki Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ile  Beşiktaş'ın 29 yaşındaki İspanyol file bekçisi Fabricio Agosto Ramirez'in  sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Galatasaray'da 6. sezonunu geçiren Muslera ile Beşiktaş'ın sezon  başında renklerine kattığı Fabricio'nun derbide ortaya koyacağı mücadele,  takımları adına büyük önem taşıyacak.

Muslera'nın 31. derbisi

Fernando Muslera, Beşiktaş ile yapılacak karşılaşmayla Türkiye  kariyerindeki 31. derbisine çıkacak. Uruguaylı kaleci, Galatasaray'ın daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe ile  oynadığı 25 Süper Lig, 4 TFF Süper Kupa ve bir Türkiye Kupası olmak üzere toplam  30 derbide görev aldı.

Sarı-kırmızılı takım, Muslera'nın kaleyi koruduğu bu maçlarda 14  galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı.

Muslera, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçlarda kalesinde  toplamda 29 gole engel olamadı.

Beşiktaş'a karşı 14 maçta kaleyi korudu

Fernando Muslera, Beşiktaş'a karşı 14 maçta Galatasaray kalesini  korudu.

Uruguaylı file bekçisi, siyah-beyazlı takıma karşı biri TFF Süper  Kupa, 13'ü Süper Lig olmak üzere görev aldığı maçlarda 7 galibiyet, 5 beraberlik  ve 2 mağlubiyet yaşadı. Muslera, Beşiktaş yapılan maçlarda kalesinde 14 gol gördü.

Simovic'in rekorunu egale edecek

Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde görev alması halinde,  Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Zoran Simovic'e ait 27 yıllık rekoru egale  edecek.

Beşiktaş derbisinde 188. lig maçına çıkacak Muslera, Simovic'in  sarı-kırmızılı formayla bu kulvarda en fazla görev alan yabancı futbolcu rekoruna  ortak olacak.

Fabricio'nun 4. derbisi

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Fabricio Agosto Ramirez,  Türkiye kariyerinde 4. kez bir derbide görev yapacak.

Bu sezon sergilediği başarılı performansla kaleyi Tolga Zengin'den  alan Fabricio, takımının daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı 3  derbide de galibiyet göremedi.

Siyah-beyazlı takım, Fabricio'nun ligde forma giydiği derbilerde  Galatasaray ile 2-2, Fenerbahçe ile de 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş, İspanyol  kalecisinin kaleyi koruduğu Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbide ise Fenerbahçe'ye  1-0 mağlup oldu.

Bu sezonki performansları

Fernando Muslera bu sezon Süper Lig'de oynanan tüm maçlarda görev  alırken, Fabricio ise 19 müsabakada kaleye geçti.

Galatasaray, Muslera'nın oynadığı bu maçlarda rakiplerinin 21 golüne  engel olamadı. Beşiktaş da Fabricio'nun görev aldığı karşılaşmalarda kalesinde 15 gol  gördü. Siyah-beyazlı takım, Tolga Zengin'in forma giydiği 2 maçta ise 3 gol yedi.

Fernando Muslera 6 maçta rakiplerin gol bulmasına izin vermezken,  Fabricio ise 7 maçı gol yemeden bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.