FETÖ, örgüt üyelerini Avrupa'ya böyle kaçırmış!

FETÖ, örgüt üyelerini Avrupa'ya böyle kaçırmış!
Edirne Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün bir Avrupa ülkesinden yönettiği çete vasıtasıyla Türkiye'deki bazı örgüt üyelerini Avrupa'ya kaçırdığını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da 3 FETÖ şüphelisi yargı mensubunun ele geçirildiği dev operasyonun ayrıntılarına ulaşıldı. 3 zanlının örgüt tarafından Avrupa'ya kaçırılmak istendiği, son anda engellendikleri anlaşıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün bir Avrupa ülkesinden yönettiği çete vasıtasıyla Türkiye'deki bazı örgüt üyelerinin Avrupa'ya kaçırıldığını saptadı. Kimlerin kaçırılacağının talimatı Avrupa'daki örgüt yöneticisi tarafından veriliyordu.

Örgüt, Kapıkule Sınır Kapısı'nda konsolosluk araçlarına uygulanan bir kolaylığı istismar ederek örgüt üyelerini yurtdışına kaçırıyordu. Emekli bir polisin liderliğini yaptığı çete, satılmak üzere yurtdışına çıkarılacak konsolosluk araçlarının işlemlerinin farklı bir bölümden yapılmasını fırsat bilerek FETÖ'cüleri bu araçlarda gizleyip yurtdışına çıkarıyordu.

Firariler, Türk pasaport kontrolünden kaçırılıyor, Bulgar tarafında ise çete tarafından pasaportlarına vurulan patates mühür ile geçiş yapmaları sağlanıyordu.

Bu şekilde FETÖ üyesi 50 kadar bürokrat ve yargı mensubunu Avrupa'ya kaçıran çeteye, MİT Kumpası Savcısı Sadreddin Sarıkaya, Selam-Tevhid Kumpası Savcısı Adnan Çimen ve Ergenekon Hâkimi Dursun Ali Gündoğdu'yu Avrupa'ya kaçırma talimatı geldiği, 3 ismin de haber beklediği anlaşıldı.

Satılmak üzere yurtdışına çıkarılacak konsolosluk araçlarına saklanan 50 kadar FETÖ mensubu, yurtdışına bu yolla kaçırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.