Baskılar nedeniyle elendi! Hukuk savaşı başlattı

Baskılar nedeniyle elendi! Hukuk savaşı başlattı
Hava Harp Okulu'na müracaat eden ilk başörtülü öğrenci olan 22 yaşındaki Rümeysa Sena Özdemir'in uygulanan baskılar nedeniyle elendiği öğrenildi.

TSK'dan başörtüsü yasağı geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Ancak geçen yılın son aylarına doğru TSK'da pilotluk için başvuran başörtülü Rümeysa Özdemir'in yaşadıkları yeni ortaya çıktı. Özdemir'e 2 askerin psikolojik baskı uygulayarak eğitimden başarısız not alması için çalıştıkları ortaya çıktı. İşte yaşanan olaylar...

Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisiyken, Hava Harp Okulu'na müracaat eden ilk başörtülü öğrenci olan 22 yaşındaki Rümeysa Sena Özdemir, Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda 1 ay eğitim aldı. Bir bayan eğitmen 'ileride sıkıntı yaşayabilirsin' diye okulu bırakması için ikna etmek istedi.

PSİKOLOJİK BASKI NEDENİYLE ELENDİ

Üç ayrı hocayla uçuş eğitimlerine başlayan Özdemir, 8'inci sortide normalde yalnız uçuş kontrolü alan M.K. ile uçmak zorunda kaldı. M.K'nın zayıf verdiği genç kız, son uçuşta diğer öğretmen L.K ile uçtu.

L.K'nın hava sisli olmasına rağmen Rümeysa'ya uçuş yaptırdığı, hataya zorladığı iddia edildi. Rümeysa, M.K'nın 'sen bu işi yapamazsın' diye psikolojik baskı kurduğunu söyledi.

GÜRBÜZ'ÜN ÖNÜNÜ AÇTI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği dilekçeye cevap alamayan Özdemir, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Rümeysa'nın başlattığı hak mücadelesi, THY Uçuş Akademisi'nin benzer bir hata yapmasının önüne geçti. Rümeysa'dan sonra başvuran Merve Gürbüz'ün hakkıyla uçmasına olanak tanındı. TSK'da başörtüsü yasağı kalktı.

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALDIRILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği'nin "Genel Hükümleri" bölümüne eklenen madde ile, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler" ifadeleri eklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.