Kurtulmuş: Türkiye’nin ayaklarından çekiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye’nin ayaklarından çekiyorlar
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Ortadoğu coğrafyasında oynanan oyunları bozabilecek kapasiteye sahip tek ülke olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen İstihdam Zirvesi (Çalışma Hayatında Seferberlik) Toplantısı’na katıldı. 

TÜRKİYE'NİN AYAKLARINDAN ÇEKİYORLAR

Türkiye’nin bu coğrafyanın en büyük ülkesi olduğunu, terör örgütlerinin ise Türkiye’nin ayaklarından çektiğini de ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi: 

"Bu coğrafyada oynanan oyunları, küresel güçlerin dünya ölçeğinde ve Ortadoğu coğrafyasında oynadıkları oyunları bilen ve bozabilecek kapasiteye sahip tek ülkedir. Onun için Türkiye’nin ayaklarından çekiyorlar. Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, Suriye ve Irak’taki terör örgütlerinin ortaya çıkardığı bu atmosfer, FETÖ terör örgütü Türkiye’yi bütünüyle ayaklarından çekerek hızlı bir şekilde bu süreçte güçlenmesini önlemek istiyorlar. 5 bin dolarlık kişisel bir geliri olan Türkiye, diyelim ki bundan 10 sene evvel o zaman Türkiye’nin söylediği lafın bir karşılığı vardı dünyada. Şimdi kişisel geliri 10 bin dolar olan bir ülkeyiz. Şimdi söylediğimiz sözün bir kıymeti ve ağırlığı var. Allah nasip eder 10 sene sonra Türkiye 25 bin dolarlar seviyesinde kişisel gelire sahip olursa inanın ki bunun etkisi sandığımızdan, tahmin ettiğimizden çok daha fazlası olur. 25 bin dolarlık bir kişisel geliri olan Türkiye’nin söylediği söz, dünyanın bir çok ülkesi bakımından ciddiye alınır. 25 bin dolarlık bir Türkiye, dünyadaki bütün haksızlıkların karşısında durabilecek bir gücü etrafında oluşturur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.