ABD'nin askeri konvoyu Münbiç'te görüntülendi!

ABD'nin askeri konvoyu Münbiç'te görüntülendi!
ABD bayrağının asılı olduğu askeri konvoyun Münbiç'e ilerlerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin El Bab'dan sonra hedefine koyduğu terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolündeki Münbiç'e ABD ordusunun askeri yığınağı devam ediyor.

KONVOYUN GÖRÜNTÜSÜ

Bugün ortaya çıkan bir görüntüde ABD bayrağının asılı olduğu askeri konvoyun Münbiç'e doğru hareket ettiği görülüyor. 

KAMP KURDULAR

PKK’ya ağır silahlar veren Amerika, teröristleri eğitmek için PYD’nin kontrolündeki Münbiç’e askeri kamp kurdu. Münbiç Askeri Meclisi adı altında kurulan kampta 500 kişinin eğitim aldığı belirlendi. Amerika’nın teröristlere anti tank mayınlarını teslim ettiği ortaya çıktı.

ESED DE YANLARINDA

Türkiye’nin El Bab’ı DEAŞ’dan temizleyerek Rakka yolunu açmasına Şam rejimi ve YPG ortak yanıt verdi. Kasabanın güneyinden ilerleyen Esed güçleri YPG bölgesi ile birleşerek Rakka yoluna set çekti.

OBAMA "FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇECEK" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, Kasım 2016'da Türkiye ve ABD arasında sorun haline gelen YPG güçlerinin Minbiç'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaşmış ve "Bütün YPG güçleri yerel birimler eğitimi tamamlandıktan sonra Münbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek" demişti.

ERDOĞAN: HEDEF MÜNBİÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekâtın gidişatına dair yanıtladığı bir soruda El Bâb'ın ardından bir sonraki hedefin Menbic olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.