Faruk Özlü: Orada hak iddia ediyoruz

Faruk Özlü: Orada hak iddia ediyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Antarktika'da hak iddia ettiğini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda 'Antarktika'ya üs' konusuna değindi.

"BİR BAKIMA HAK İDDİA EDİYORUZ"

Özlü, bilimsel araştırmalar yapmak üzere üssün 2018'de kurulmasını hedeflediklerini ifade ederek,"Biz de oradayız, bir bakıma orada hak iddia ediyoruz." dedi.

Erdoğan talimatı verdi! Türkiye orada üs kuracak

'DANIŞMAN ÜLKE STATÜSÜNE GEÇİYORUZ'

Gönderdikleri heyetten Antarktika'ya ilişkin bilgilerin gelmeye başladığını belirten Özlü, "Türkiye, Antarktika'nın sadece bilimsel amaçlarla kullanılmasını hedefleyen anlaşmaya taraf oldu, onayladı. Dolayısıyla biz danışman olmayan ülke statüsünden, danışman ülke statüsüne geçiyoruz. Yaklaşık 53 ülke var. Hiç ummadığımız ülkeler orada üs kurmuşlar. Türkiye'nin de Antarktika'da üssü olacak." diye konuştu.

'PİRİ REİS'İN HARİTASINI YENİDEN YAPTIRDIK'

Antarktika Kıtasının varlığına ilişkin Piri Reis'in haritasında bazı işaretler olduğunu vurgulayan Özlü, "Biz bu haritayı yeni baştan yaptırdık, bunu Antarktika'da hak iddia eden ülkelerin, kanıt olarak sundukları bir müze var. O müzeye haritamızı gönderdik. 'Bizim de Piri Reis zamanında haritayı yaparken böyle bir kıta olduğuna işaret ediyor' diye bir belge olarak sunduk." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.