'Başkanlık sistemine tabii ki evet diyorum!'

'Başkanlık sistemine tabii ki evet diyorum!'
Erzurumspor'da top koşturan ve Türk vatandaşlığı da bulunan futbolcu Mert Nobre, "Başkanlık sistemine 'evet' diyorum." dedi.

Bir dönem Süper Lig'e damga vuran futbolculardan Marcio Nobre, ya da Türk vatandaşlığına geçtikten sonra aldığı isimle Mert Nobre, şimdilerde Erzurumspor'u 1. Lig'e çıkarmak için çalışıyor.

Türkiye gazetesine konuşan Nobre, önümüzdeki referandum daki oy kararını da açıkladı. Nobre, "Evet" oyu kullanacağını söylerken şu ifadeleri kullandı:

baskanlik_sistemine_tabii_ki_evet_diyorum_1488464724_7124.jpg

"16 YILDA ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER OLDU"

"Tam 16 yıldır Türkiye'deyim. Türkiye çok güzel… Önceleri yüzde 30 Türk, yüzde 70 Brezilyalı idim. Sonraları yüzde 50-50 oldu bu oran ama şimdi yüzde 80 Türk, yüzde 20 Brezilyalı'yım. Adım da Mert. Türk vatandaşıyım ve 16 Nisan'da oy kullanacağım. "Evet mi, Hayır mı?" sorusunun cevabı bende kalsın demiyorum, Başkanlık sistemine tabii ki, 'EVET' diyorum. Türkiye son 16 yılda çok büyük gelişmeler kaydetti. Bunu görmemek için kör olmak lâzım. Başkanlık, siyasi istikrar, hızlı kalkınma, güçlü hükümet, güçlü yönetim, birlik ve uzlaşma, demek. Buna niye 'Hayır' diyeyim ki…"

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.