Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan garip Barzani değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan garip Barzani değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanlarından İlnur Çevik, CHP gazetesi olarak bilinen Yurt gazetesine röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çevik, Barzani için bakın neler söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, CHP gazetesi olarak bilinen Yurt gazetesine röportaj verdi.

İlnur Çevik röportajda, bayrak krizi ile gündemde olan Barzani ile ilgili “Barzani ile mükemmel ilişkilerimiz var” dedi.

Yurt gazetesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in verdiği röportajı bugünkü sayısında sürmanşetten yayınladı.

Yurt “Barzani ile kuzu sarması” başlığı altında şöyle yazdı:

“Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Yurt gazetesine verdiği röportajın ikinci bölümünde Türkiye’nin Ortadoğu’daki politikasını değerlendirdi. İlnur Çevik, ‘Türkiye artık kendi göbeğini kendi kesiyor’ değerlendirmesi yaptı.

PYD’nin, PKK’dan kurtulması gerektiğini vurgulayan İlnur Çevik, “Barzani de eskiden Türkiye’ye karşıydı. Ama sonradan Türkiye ile kuzu sarması oldu. Barzani ile mükemmel ilişkilerimiz var. Neden diğerleri de onun gibi olamıyorlar” diye sordu.”

vd-103.gif

BAHÇELİ TEPKİLİ

K.Irak’taki peşmergebaşı Mesut Barzani geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından ayrı ayrı kabul edilmişti. Barzani’nin Türkiye’yi inişi sırasında havaalanına, Yıldırım’ın kabulünde de Başbakanlığa sözde “Kürdistan bayrağı” asılmış, bu görüntü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi çok kızdırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.