Özel harekatlı kazının sırrı ortaya çıktı!

Özel harekatlı kazının sırrı ortaya çıktı!
Mersin'de geçtiğimiz aralık ayında başlatılan ve özel harekat polislerinin gözetiminde yapılan kazının Müzeler Müdürlüğü'nün tarihi eser kazısı olduğu ortaya çıktı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak 'Kazının kriminal bir boyutu yok. Müzeler Müdürlüğü'nün inisiyatifiyle yapılan bir çalışma. Polis koruma ve gözetim amaçlı olarak oradaydı' diye konuştu. Kazının devam ettiğini belirten Çakacak 'Mersin'in merkezinde çeşitli üniversitelerimiz tarafından yürütülen bu şekilde 10 ayrı kazı var' dedi. 

'POLİS KORUMA İÇİN ORADA'

Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'ndeki bir gecekondunun bahçesinde geçtiğimiz, Aralık ayında  bir evde Özel Harekat polisleri gözetiminde bir kazı başlatılmıştı. Modern cihazların kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre 20 kişilik ekip çalışıyordu. Özel Harekat birimlerinin de nöbet tuttuğu kazı çalışmalarıyla ilgili birçok iddia gündeme gelmiş, MİT görevlilerinin de kazı sürecine nezaret ettikleri iddia edilmişti. Kazının 2012 yılında define avcılarını soruşturan polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgili olduğu da gündeme gelmişti. 

'10 AYRI KAZI DAHA VAR'

Mersin Valisi Özdemir Çakacak yaklaşık 3 aydır gizemini koruyan kazıyla ilgili Milliyet.com.tr'ye açıklama yaptı. Çakacak. ' Müzeler Müdürlüğü'nün inisiyatifiyle yapılan bir kazı çalışması. Herhangi bir kriminal bir boyutu yok. Polis koruma ve gözetim amaçlı olarak oradaydı. Polislerimizi bu tür çalışmalarda her zaman koruma ve gözetim amacıyla görevlendiriyoruz' diye konuştu. Kazının devam ettiğini belirten Çakacak 'Mersin'in merkezinde çeşitli üniversitelerimiz tarafından yürütülen bu şekilde 10 ayrı kazı var' dedi. 

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.