Her şey hazır! Mehmetçik gelecek emri bekliyor

Her şey hazır! Mehmetçik gelecek emri bekliyor
El Bab kentini DAEŞ teröristlerinden temizleyen Türk askeri yeni hedefini belirledi. Tüm hazırlıkları kısa sürede tamamlayan Türkiye, Münbiç operasyonuna hazır.

Türkiye, ABD ve Avrupalı devletlerin yanaşmadığı, ''sınırın Suriye tarafında terörden arındırılmış bir bölge" oluşturmak amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab kentini DAEŞ'tan temizledi. Bir sonraki hedefin ise Menbiç olduğunu açıklandı.

MEHMETÇİK TETİKTE, ÖSO BİRLİKLERİ HAZIR, ASKERİ SEVKİYATLAR ARTTIRILDI

Münbiç'e tarihi operasyon hazırlığı yapan Türkiye, sınır güvenliğini de iyice arttırdı. Suriye sınırında mehmetçik 24 saat nöbet tutuyor. Radar ve hedef tespit sistemleriyle desteklenen bölgede kuş uçurtulmuyor.

Operasyona hız veren Türk askeri, tüm hazırlıklarını tamamladı. Özgür Suriye Ordusu ise eğit-donat sistemiyle bizzat Türkiye tarafından desteklenmeye devam ediliyor. 

TSK tarafından El Bab bölgesine son iki haftadır devam eden askeri sevkiyatta sürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde tanklar, Çobanbey bölgesinden Suriye tarafına giriş yapmıştı. DAEŞ'ten temizlenen bölgeye çok sayıda askeri araç, iş makinesi, tank ve zırhlı araçlar gönderildi.

TÜRK JETLERİ HAZIR KITA

Öte yandan Türk jetleri tüm terör gruplarına karşı yürütülen operasyonlara destek veriyor. Savaş uçakları terör tehdidine karşı sınırda devriye uçuşları gerçekleştiriyor. Son olarak bu sabah belirlenen YPG hedefleri tek tek imha edildi.

YPG KÖYLERDEN TEMİZLENİYOR

ÖSO birlikleri ise YPG'nin elinde tuttuğu bazı köyleri teröristlerden temizledi. ÖSO güçleri içinde savaşan farklı grupların sözcülerinin yaptığı açıklamalara göre Münbiç’in batısındaki Ulaşlı, Tel Turin, Karah, Umia, Büyük ve Küçük Fikha köyleri YPG’den alındı.

FIRTINA OBÜSLERİ KONUŞLANDI

Münbiç harekatı henüz başlamadı. Ancak hazırlıklar tamamlandı. İstihbarat birimleri; Münbiç'teki 17 terör hedefini belirledi. Fırtına obüsleri Münbiç çevresine konuşlandırıldı.
Yaklaşık 2 bin 500 kişilik TSK destekli muhalif savaşçı ise; El Bab Münbiç arasında mevzilendi.

HEDEFİ ERDOĞAN GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayında yaptığı bir konuşmada, Türkiye'nin hedeflerini şöyle tarif etmişti: "Terörden arındırılmış güvenli bölge diye bir tezimiz var. Başından beri bunu söylüyoruz bu olmazsa Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa her zaman tehdit altında. Dertleri ne? Kuzey Suriye'de yeni bir devlet kurmak. Biz böyle bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu böyle bilinmeli."

TÜM TERÖRİSTLER TEMİZLENENE KADAR DEVAM EDİLECEK

Erdoğan, Ağustos ayındaki bir konuşmasında da, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan operasyonların "DAEŞ, PKK ve YPG tehdit olmaktan çıkana kadar" devam edeceğini söylemişti.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.