Erdoğan 'Alman Ajanı' demişti! Almanya'dan cevap geldi

Erdoğan 'Alman Ajanı' demişti! Almanya'dan cevap geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’i “Alman ajanı” olarak nitelendirmesinin ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklanan Die Welt Türkiye gazetesi muhabiri Deniz Yücel'i "Alman ajanı” olarak nitelendirmesine, Alman hükümetinden yanıt geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin olarak "mesnetsiz” ifadesi kullanıldı. 

ERDOĞAN 'AJAN' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma akşamı İstanbul’da düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada Deniz Yücel'i "Alman ajanı" olarak nitelendirmişti. Erdoğan Alman makamlarına atıfta bulunarak, "Bunlar Die Welt'in buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil. Bu kişi bir ay PKK'nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak Alman Konsolosluğunda saklanmıştır. Bir ay ve 'bunu bize teslim edin, yargılansın' dediğimizde de vermemişlerdir" diye konuşmuştu.

TERÖR PROPAGANDASI YAPTI!

14 Şubat'ta ifade vermek için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınana Deniz Yücel 27 Şubat'ta tutuklanmıştı. Silivri Cezaevi'nde bulunan Deniz Yücel "terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmekle” suçlanıyor.

SKANDAL TWEET'LER

İstanbul'da tutuklanan Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in Twitter'daki hesabında terörü destekleyen mesajlar attığı ortaya çıkmıştı. Twitter'daki kişisel hesabında Türkçe, Almanca ve İngilizce paylaşımlarda bulunan Yücel, Almanca tweet'lerinde Erdoğan için "Führer" ifadesini kullanırken Türkiye ile ilgili ise "Tayyipistan" dedi. İstanbul Çamlıca'da inşa edilen dev cami için ise "ucube" diyen Yücel, YPG'ye alkış tutup, FETÖ'nün yayın organlarından Bugün gazetesini desteklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.