Mali'de askeri kampa saldırı! Çok sayıda öü var

Mali'de askeri kampa saldırı! Çok sayıda öü var
Mali'de bir askeri kampa düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda asker hayatını kaybetti.

Silahlı kişilerce ülkenin orta kesimindeki Bulkessi bölgesinde askeri kampa saldırı düzenlendi. Çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği olayda saldırganlar, askeri mühimmat ve araçlara el koyarak kaçtı.

Yetkililer, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Öte yandan, barış anlaşması çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan geçici yönetimler oluşturulması süreci bazı engellerle karşı karşıya.

Görgü tanıkları, Timbuktu ve Taudeni kentlerinde kurulacak geçici yönetimde yer almak isteyen silahlı bir grubun hafta sonu Timbuktu'yu kuşatmaya çalıştığını iddia etti.

2015'te barış anlaşması imzalanmıştı

Ülkede 2012'de patlak veren şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Barış anlaşması şartlarında yer alan "geçici yönetimler oluşturulması" projesinin hayata geçirilmesi, bir süre sonra bölgenin yönetiminin anlaşmaya imza atan gruplara devredilmesi öngörülmüştü.

Geçici yönetimlerin bir bölümü, ülkenin kuzeyindeki Kidal bölgesinde geçen hafta düzenlenen bir törenle faaliyete başlamış, yerel yetkililer, Gao, Menaka, Timbuktu ve Taudeni bölgelerinde geçici yönetimlerin yakında tesis edileceğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.