PKK'lı değilsen dükkan açamazsın

PKK'lı değilsen dükkan açamazsın
Başkan Öztürk, “İşe PKK’lılar alınmış, maaşlardan örgüte kesinti yapılmış, ihaleler onlara verilmiş” diye konuştu.

Van’da İçişleri Bakanlığı’nca DBP’li İpekyolu Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan Kaymakam Cemil Öztürk, belediye kaynaklarının nasıl kanlı terör örgütüne aktarıldığını değerlendirdikleri yöntemleri Star Ankara Haber Müdürü Lütfi Kaplan’a anlattı. 

TERÖRİSTE ‘DEĞER’

İpekyolu Belediyesi’nin, Van merkezinde 291 bin nüfusu olan, Büyükşehir Yasası ile 2014 yılında kurulmuş bir belediye olduğuna işaret eden Öztürk, “ Belediye personel istihdamında merkezi yerleştirme hiç tercih edilmemiş, bunun yerine ‘sözde değer ailesi’ denilen sistemle sözleşmeli ve taşeron istihdam yöntemine başvurulmuş (sözde ‘değer ailesi’: PKK terör örgütü kapsamında hapis veya ölü bulunan aileler)” diye konuştu.

MAAŞLARI ÖRGÜTE

Öztürk, örgütün önemli para kaynaklarından birini de bu yolla işe alınan personelin maaşlarından örgüte aktarılan paraların oluşturduğuna dikkat çekerek, “Yine personel maaşları yüksek tutularak, personelden maaşlarının bir kısmı terör örgütüne aktarıldığı değerlendirilmektedir” dedi. 

Yapılan ihalelerin de, örgüte para aktarma kaynaklarından bir başka önemli kalemi oluşturduğunu belirten Kayyum Cemil Öztürk, “Yapılan ihaleleri kendilerine yakın şirketlere vererek az kırım yapıp, buradan da örgüte para transferi yapılmış. İmar gibi rantın olduğu alanlarda, kişilerden gayrı resmi para alınıp örgüt amaçlarında kullanılmış” diye konuştu.

HİZMETLER MİLİTANA 

DBP’li İpekyolu Belediyesi’nin hizmetlerinin örgüt yandaşlarına götürme noktasında da taraflı bir belediyecilik yaptığına dikkat çeken Öztürk, “Okullar dahil olmak üzere, özellikle kamu kurumlarına belediye hizmetleri hiç götürülmemiş. Çöp hizmetleri ve yol alt yapı hizmetleri tamamen ideolojik amaç doğrultusunda verilmiş” dedi.

PKK’lı değilsen ruhsat yok

Özellikle ruhsatlandırma işlerinde de DBP’li belediyenin devlet aleyhine işler yaptığına işaret eden Öztürk, “Ruhsatlandırma işleri, devletimizin yanında olanların aleyhine kullanılmış, zorluklar çıkarılmıştır. Belediyecilik, ilçenin tamamı yerine örgütün emelleri doğrultusunda yapılmış. Hizmetlerin yapılmasında muhtar, Meclis üyesi vb. kişiler yerine sözde KCK mahalle temsilcilerinin vasıtası ile belirlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum