Irak ordusu duyurdu! Musul'da kritik gelişme

Irak ordusu duyurdu! Musul'da kritik gelişme
Irak’ta güvenlik güçleri, Musul kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik binasının da aralarında olduğu birkaç hükümet binasını terör örgütü DEAŞ’tan kurtardı.

Aylardır devam eden Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda kritik bir gelişme yaşandı. 19 Şubat'ta Musul'un batı kesiminde başlatılan operasyon dalgasında, hem sembolik hem de stratejik öneme sahip Musul Valiliği binasının olduğu birçok hükümet binası DEAŞ teröristlerinden temizlendi.

Dün geceden bu yana onlarca DEAŞ teröristinin öldürüldüğü operasyon, bölge için bir dönüm noktası. Her geçen gün Musul kent merkezine daha çok yaklaşan Irak güvenlik güçleri, bu operasyon ile çok ciddi bir ilerleme kaydetmiş oldu.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DEAŞ’ın son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi. 

Mehdavi, Terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki birkaç hükümet binasında kontrolün sağlandığını, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğünü söyledi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Kahraman federal polisler ve Acil Güçler, Ninova eyaletindeki (Musul’un da bağlı olduğu eyalet) hükümet binalarını özgürleştirdi ve ikinci köprüde (El Hurriye Köprüsü) kontrolü sağladı.''

EKİM'DE BAŞLAYAN MUSUL OPERASYONUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATILMIŞ OLDU

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu. Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin DEAŞ'tan kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u DAEŞ'den temizleme operasyonunda çok önemli bir adım atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.