Kabataş Martı Projesi 428 yıllık Camiye zarar verdi

Kabataş Martı Projesi 428 yıllık Camiye zarar verdi
Kabataş'ta devam eden Martı Projesi inşası Mimar Sinan'ın yaptırdığı camiye zarar verdi.

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaatı sırasında yapılan darbeli kazık çakma işlemi sahildeki 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ne zarar verdi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde Mimar Sinan tarafından 1589’da yapılan caminin hasar gördüğü iddiası üzerine, koruma kurulu projeyi durdurdu. Kurul ilgili belediyeden de gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na verdiği dilekçede caminin zarar gördüğünü belirtti. Kurul dilekçe üzerine, projenin inşai uygulamalarının Molla Çelebi Camii’sine etkilerinin tespit edilmesi, konu kurul gündeminde görüşülünceye kadar da camiye ve iskele etrafında yer alan tescilli kültür varlıklarına zarar verebilecek işlemlerin durdurulmasına ve izin olmadan inşai, fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verdi. Kurul, gerekli güvenlik önlemlerinin de ilgili belediye tarafından alınmasını istedi.
 KABATAŞ BÖLGESİ TARİHİ ESER DOLU

 Alandaki diğer tarihi eserler arasında Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi, Çizmeci Başı Mahmut Ağa Kabri, Koca Yusuf Paşa Çeşmesi ve Sebili, Şeyhülislam Esad Çeşmesi ve Hadika Taşı (Kabataş Kitabesi) yer alıyor. Meydandaki çeşme yerinde kalacak. Projenin 2019’da tamamlanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.