Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi sözler...

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi sözler...
Başbakan, İzmir mitinginde Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "7 seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. Biz çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz " dedi.

İzmir mitinginde halka hitap eden başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yaptığı gafa değinen Başbakan Yıldırım,"Kılıçdaroğlu evvelsi gün bir laf etti. Diyor ki: 'Şimdi bu sistem değişirse, evet oyu çıkarsa başbakan bir partiden, cumhurbaşkanı başka partiden olunca ne olacak?' Ne kadar güzel söylemiş değil mi? Aslında bizim anlatmaya çalıştığımızı Allah söyletmiş,Garibim, değişiklikten haberi yok. Halbuki bu değişiklik tam o problemi çözmek için yapılıyor. " ifadelerini kullandı.

CHP'nin tek adam eleştirilerine de veren Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sen Binali Yıldırım'ı bırak da biraz memleket için çalış. 7 seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. Kime ders veriyorsun? Kime ders veriyorsun? Biz çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Kılıçdaroğlu evvelsi gün bir laf etti. Diyor ki: 'Şimdi bu sistem değişirse, evet oyu çıkarsa başbakan bir partiden, cumhurbaşkanı başka partiden olunca ne olacak?' Ne kadar güzel söylemiş değil mi? Aslında bizim anlatmaya çalıştığımızı Allah söyletmiş. Biz diyoruz ki şimdiki sistemde cumhurbaşkanı var, başbakan var. Bu sistem geçmişte sorun çıkardı. Ecevit'le Ahmet Necdet Sezer Anayasa kitaplarını birbirlerine fırlattılar, Türkiye yerle bir oldu. 172 milyar dolara mal oldu. 638 milyar lira demek. 638 milyar liraya 315 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılır.

"GARİBİM DEĞİŞİKLİKTEN HABERİ YOK"

Garibim, değişiklikten haberi yok. Halbuki bu değişiklik tam o problemi çözmek için yapılıyor. Tek cumhurbaşkanı ve onun yardımcısı oluyor. Ayrıca başbakanlık olmuyor. Siz sandıkta cumhurbaşkanı başkan yardımcılarını ve bakanlarını seçiyorsunuz. Doğrudan ülkeyi kim yönetecekse ona karar veriyorsunuz. Sistemin güzelliği burada. 5 yıl boyunca seçeceksiniz, güzel hizmet ederse devam edecek ama iki seferden fazla yok.

KİME DERS VERİYORSUN SEN?

Bir de ne diyor Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz aslında Binali Bey için çalışıyoruz.' Sen Binali Bey'i ne yapacaksın? Sen bırak da biraz memleket için çalış. 7 seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. Kime ders veriyorsun? Kime ders veriyorsun? Biz çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Bir koltukta iki kişi oturmaz.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Dünyada bir ekonomik kriz var, bundan Türkiye de nasibini aldı. 'Biz bu krizin üstesinden geleceğiz' dedik. İşimizi sağlama aldık ve şimdi borsa Türkiye'de son 25 ayın en yüksek düzeyine ulaştı. Son iki ayda Türkiye'ye 1 milyar doların üzerinde net kaynak girdi. Bu iş istikrarla, güvenle olur. Kriz hikayeleri anlattılar, korku pompaladılar ama hiçbiri işe yaramadı. Türkiye'nin en büyük istihdam seferberliğini başlattık. 2 milyon kardeşimize 2017'de ekmek kapısı bulacağız. Daha iki ay içerisinde 232 bin vatandaşımız iş güç sahibi oldu.

ANA MUHALEFET GENÇLERİ KISKANIYOR MU?

Güzel şeyler 'evet' demekle başlar, 'hayır'dan hayır gelmez. 16 Nisan Türkiye için aydınlık yarınların başlayacağı gündür.İzmir, 16 Nisan'da sandıkları 'evet' oylarıyla dolduracak. İzmir'e güveniyorum. İzmir bizim yüzümüzü güldürdü. Bu referandumda İzmirli kardeşlerim gereğini yapacaktır.CHP gençleri kıskanıyor musunuz?Bu anayasa Türkiye'ye yetmiyor, gençler yeni anayasa istiyor. Gençler siyasete gelecek, rekabet artacak. Ana muhalefet bunu istemiyor anlamıyorum. Gençleri kıskanıyor musunuz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum