İsrail Büyükelçisinin 8 Mart Kadınlar Günü paylaşımı olay oldu

İsrail Büyükelçisinin 8 Mart Kadınlar Günü paylaşımı olay oldu
AK Parti hükümetinin ilişkileri normalleştirmesi sonucu 6 yılın ardndan Türkiye'ye atanan İsrail Büyükelçisi Eitan Na'eh, 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle çok tartışılan bir paylaşıma imza attı.


Mavi Marmara terör saldırısı sonrası yaşanan 6 yıllık krizin ardından, Türkiye-Siyonist İsrail arasındaki ilişkiler yapılan anlaşmalarla normelleşme sürecine girmişti.

Bu normalleşmeyle birlikte 6 yıl sonra Türkiye’ye atanan İsrail Büyükelçisi Eitan Na'eh 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle twitter hesabından sıradışı bir paylaşımda bulundu.

İsrailli bir Yahudi olmasına rağmen İslami içerikli bir görsel paylaşan Eitan Na'eh’a sosyal medyadan ilginç yorumlar yapıldı. Bazı takipçileri büyükelçiye İsrail'in Filistinli kadınlara yaptığı büyük zulümleri hatırlattı
isr.png

 İşte o yorumlardan en dikkat çekenleri:
 
Muhammed Özdemir‏: Filistin'de katledilen kadınlar için ne demeli elçi bey?

Serap: Filistinli bir çift mi bu? Evleri elinden zorla alınan bir çift mi? Mesela yarın İsrailli bir asker öldürecek mi bu kadını?
 
Ozan: O halde Filistin'de öldürdüğünüz kadınları ele alırsak ülkenizde adam yok diyebilir miyiz?
 
Paylaşımın altına Filistin hassasiyetli mesajların yanısıra paylaşımı eleştiren, büyükelçiyle dalga geçen onlarca yorum daha yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum