Kılıçdaroğlu’ndan ‘kripto olun’ talimatı!

Kılıçdaroğlu’ndan ‘kripto olun’ talimatı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletin tepkisini çekmemek için referandum kampanyası sürecinde partililerden kimliklerini gizleyerek hareket etmelerini istedi.

Son sözü milletin söyleyeceği anayasa değişikliği referandumu için geri sayım sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, partili vekillere "skandal" bir talimat geldi. Milletvekillerini uyaran Kılıçdaroğlu, referandum kampanyası sürecinde, CHP'lilerin düzenleyeceği panel gibi etkinliklerden uzak durulması ve daha çok muhafazakar seçmenle temas kurulmasını istedi.  

HEDEF MUHAFAZAKARLAR 

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun skandal talimatı, kapalı grup toplantısında gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nun, özetle şu uyarılarda bulunduğu öğrenildi: CHP’li seçmen neden "hayır" dediğimizi zaten biliyor. Bizim ulaşmamız gereken kesim muhafazakar seçmen olmalı. Muhafazakar seçmeni kendimizden uzaklaştırmamak için bir müddet CHP'li kimliğimizden sıyrılacağız. Kampanyamızda asıl muhataplarımız muhafazakar seçmen olmalıdır. CHP çatısı altında düzenlenecek panel, sempozyum gibi etkinliklerden uzak durun. 

AK Parti’den anayasa seti 

Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğini bilmediğini belirten AK Parti, CHP liderine anayasa değişikliği seti gönderdi. Set, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın ön yazısı, anayasa değişikliğiyle ilgili düzenlemenin metni ve partinin halk oylaması kitapçıklarından oluşuyor. Mesajında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modelinde başbakanın olmadığına dikkat çeken Yazıcı, "Ekte bulunan dokümanlardan bu süreçte faydalanacağınızı umut ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Diyelim ki seçimler oldu...

Kılıçdaroğlu yeni sistemde farklı partilerden olmaları halinde cumhurbaşkanı ve başbakanın kavga edeceği yönündeki açıklamasına açıklık getirdi. Adapazarı gişelerinde Yakup Çoruh isimli bir vatandaşın sorusu üzerine açıklama yapan CHP lideri,  "Diyelim ki seçimler oldu, bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda.

Mesela...

Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Diyelim ki ilk seçimde yüzde 51'i tutamadı, başkan için ikinci seçime gidiyoruz, yüzde 51'le Meclis'in çoğunluğu olan partinin değil, bir başka kişi başkan seçildi. Mümkün mü, olabilir. O zaman Meclis'te çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.