ABD'nin Rakka silahı ortaya çıktı!

ABD'nin Rakka silahı ortaya çıktı!
ABD'nin Rakka operasyonu için bölgeye sevk edeceğini açıkladığı M-777 Howitzer topları görüntülendi.

Amerika Birleşik Devletleri, DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'ya düzenlenecek operasyon için hazırlıklarını sürdürüyor.

Merkez Komutanlık'ın (CENTCOM) Rakka operasyonu için 400 deniz piyadesinin ve M-777 Howitzer toplarının Suriye'ye gönderileceğini açıklamasının ardından, bölgede yoğun askeri hareketlilik gözleniyor.

ABD'nin topçu birliklerini Suriye'ye sevk ettiği belirtilirken, kamyonlar üzerinde taşınan Howitzer toplarının yer aldığı fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

MUSUL TAKTİĞİ RAKKA'DA DA UYGULANACAK

ABD'nin Rakka'yı Howitzer toplarıyla ve hava kuvvetleriyle vurarak, şehre ilerleyecek güçlere alan yaratmayı planladığı belirtiliyor. Benzer bir plan daha önce Musul'da yürütülen operasyonda da uygulanmış ve başarılı olmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Musul operasyonu kapsamında 12 Irak tümenini eğitirken Irak ordusu Musul'u çevreledikten kısa bir süre sonra Musul'un güneyine HIMARS roket sistemleri yerleştirmişti. Daha sonra ise Musul'un kuzeyinde "ateş hattı" diye tanımladıkları topçu mevzileri kurduklarını duyurmuştu.

Bu mevziler DEAŞ'ın roket saldırısına uğrayıp bir Amerikan askerinin öldürülmesi sonrasında kamuoyuna açıklanmıştı.

ABD RAKKA'YA KİMİNLE GİDECEK?

Öte yandan, Pentagon geçen ay Trump'a DEAŞ ile ilgili bir plan sunarken Rakka operasyonu için de birçok seçenek aktardığı öğrenildi.

Pentagon daha önce Rakka'nın etrafının sarılması için terör örgütü PYD/PKK'nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kullanılacağını açıklamış, kenti almak üzere saldırıda kullanılacak kuvvetlerle ilgili değerlendirmenin devam ettiğini duyurmuştu.

Bir savunma yetkilisi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pentagon'un Rakka'nın etrafının sarılması için destek alınan SDG'nin saldırıda da kullanılmasından yana olduğunu ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.