ABD'den Afganistan itirafı!

ABD'den Afganistan itirafı!
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Afganistan'daki “çıkmazı" kırmak için aralarında asker sayısının da artırmak dahil yeni bir strateji üzerine çalıştıklarını açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Afganistan'daki “çıkmazı" kırmak için aralarında asker sayısının da artırmak dahil yeni bir strateji üzerine çalıştıklarını açıkladı.

Orgeneral Votel, ABD'nin Afrika Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser ile birlikte Silahlı Hizmetle Komitesinde Orta Doğu ve Afrika operasyonları hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı.

''EVET, ÇIKMAZDAYIZ''

Kendisine, “15 yıl sonra Afganistan'da bir çıkmazda olduğumuz konusunda hemfikir miyiz" şeklinde bir soruya “Evet" cevabı veren Votel, “Şimdi bir strateji geliştiriyoruz ve gerek bakanla (Savunma Bakanı Jim Mattis) gerekse bakanlıkla (Savunma Bakanlığı) görüşüyoruz." dedi.

VOTEL YENİ STRATEJİLERİNE İLİŞKİN ŞU İFADELERİ KULLANDI:

“Tavsiye ve yardım misyonumuzu daha etkili hale getirmek için ek kuvvet göndermeyi de içerecek."

ABD'nin Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Nicholson geçen ay Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde verdiği ifadesinde ABD'nin Afganistan'da çıkmazda olduğunu ifade etmişti ve eğitim ve destek programı için daha fazla ABD askerine ihtiyaç olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.