Trump'ın çok çelişkili Filistin hamlesi! Bakın ne yapıyor ne istiyor..

Trump'ın çok çelişkili Filistin hamlesi! Bakın ne yapıyor ne istiyor..
ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la yaptığı telefon görüşmesinde bir anlaşma yapmanın zamanının geldiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında dün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Trump'ın, "barışın mümkün olduğu ve bir anlaşma yapmanın zamanının geldiği konusundaki kişisel fikrini" dile getirdiği bildirildi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin Ortadoğu genelinde barışın güçlendirilmesi ve özellikle İsrail-Filistin çatışmasının sona erdirilmesi konularını detaylı ele aldığı belirtildi.

FİLİSTİNLİ LİDER BEYAZSARAY'A DAVET EDİLDİ

Trump'ın Abbas'a en yakın zamanda Beyaz Saray'ı ziyaret etmesiyle ilgili davetini ilettiği duyurulan açıklamada, "Başkan, barışın mümkün olduğu ve bir anlaşma yapmanın zamanının geldiği konusundaki kişisel fikrine vurgu yaptı." ifadesine yer verildi.

"ANLAŞMA İKİ TARAFCA MÜZAKERE EDİLMELİ"

Donald Trump'ın, İsrail ile Filistin arasında varılacak bir uzlaşmanın sadece bu iki devlete değil, Ortadoğu coğrafyasının geneline olumlu katkı yapacağını da söylediği aktarılan açıklamada, "Trump, barış anlaşmasının iki taraf arasında doğrudan müzakere edilmesi gerektiğinin ve ABD yönetiminin hem Filistin hem de İsrail ile bu noktada yakın çalışacağının altını çizdi." ifadesine yer verildi.

Ayrıca ABD'nin, İsrailliler ile Filistinlilere bir çözümü dayatamayacağı, herhangi bir tarafın da diğer tarafa bir anlaşmayı dayatamayacağı belirtildi.

TRUMP'TAN ÇELİŞKİLİ HAMLE: FİLİSTİN DÜŞMANI BÜYÜKELÇİYİ ATADI

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD'nin İsrail Büyükelçiliğine aday gösterilen David Friedman ABD Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylandı. Herhangi bir diplomatik tecrübeye sahip olmayan Friedman Filistin karşıtı söylemleri ile tanınıyor. İki devletli çözüme karşı olduğunu söyleyen Friedman, daha önce yaptığı bir açıklamada “İki devletli çözümden yana olmak Nazi'lerle işbirliği yapmaktan daha kötüdür" demişti. Friedman, Batı Şeria'da etnik temizlik yapılması çağrısını da yapmıştı.

NETANYAHU'DAN DAHA FANATİK

İsrail işgalinde olan Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim yerlerini desteklediğini söyleyen Friedman, Komitede bulunan 9 Demokrat üyenin karşı oyuna rağmen onay aldı. Friedman'ın atanmasına tepki gösterenler söz konusu atamanın tam bir 'felaket' olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.