Trump'dan İsrail hamlesi! Filistin düşmanını atadı

Trump'dan İsrail hamlesi! Filistin düşmanını atadı
ABD Başkanı Donald Trump'In ABD'nin İsrail Büyükelçisi için aday gösterdiği David Friedman ABD Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylandı.

İki devletli çözüme karşı olduğunu açıklayan Friedman, Trump'ın ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planına en büyük desteği veren isimlerden biri.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD'nin İsrail Büyükelçiliğine aday gösterilen David Friedman ABD Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylandı. Herhangi bir diplomatik tecrübeye sahip olmayan Friedman Filistin karşıtı söylemleri ile tanınıyor. İki devletli çözüme karşı olduğunu söyleyen Friedman, daha önce yaptığı bir açıklamada “İki devletli çözümden yana olmak Nazi'lerle işbirliği yapmaktan daha kötüdür" demişti. Friedman, Batı Şeria'da etnik temizlik yapılması çağrısını da yapmıştı.

İsrail işgalinde olan Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim yerlerini desteklediğini söyleyen Friedman, Komitede bulunan 9 Demokrat üyenin karşı oyuna rağmen onay aldı. Friedman'ın atanmasına tepki gösterenler söz konusu atamanın tam bir 'felaket' olduğunu söyledi.

NETANYAHU'DAN DAHA FANATİK

Trump'ın eski avukatlarından olan Friedman'ın ABD Senatosu tarafından onaylanması bekleniyor. İsrail medyası Friedman'ın Netanyahu'dan daha fazla genişlikte bir siyasi haritadan yana olduğunu yazdı.

Friedman daha önce İsrail işgali ve katliamlarına karşılık “Barış, Filistinliler bizden nefret etmeyi durdurmayı öğrendiklerinde ve ölüme tapmak yerine yaşamı kucakladıklarında gelecektir" diyerek Filistinlileri suçlamıştı.

BÜYÜKELÇİLİĞİN TAŞINMASINA TAM DESTEK

Middle East Eye'nin haberine göre Friedman, Kudüs'ün Müslüman bölgelerine Yahudilerin yerleşmesine yardım etmek için para bağışladı. Friedman'ın Trump'ın kampanya sürecinde dile getirdiği 'Tel Aviv'deki ABD elçiliğini Kudüs'e taşıma' planına destek verdiği belirtiliyor.

11 Cumhuriyetçi adayın desteğini alan Friedman'ın onaylanmasına tepki gösteren Demokrat Parti'nin Başkan Yardımcısı adayı Tim Kaine, “Bölge son derece kırılgan, Bu pozisyonda ihtiyacımız olan en son şey abartılı ve hatta sahte söylemler için tutkulu olan biriydi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.