Türkiye'den ilk resmi adım! Dışişlerine çağrıldı

Türkiye'den ilk resmi adım! Dışişlerine çağrıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya iniş izni iptal edildi. Karar sonrası, Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal ettiğini açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli bir hamle geldi. Kriz sonrası Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişlerine çağrıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak konuştu.

GEREKLİ CEVAP VERİLECEK

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "(Hollanda'nın, Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi) Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı dünyanın her yerine gider, bütün dost müttefik ülkelerimizi ziyaret edebilir, kampanyaya katılır, görüşlerini ifade eder. Bütün siyasetçiler bu şekilde hareket edebilir. Ama bunun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Akla, mantığa, dostluğa, demokrasiye, insanlığa, insan haklarına aykırı son derece yanlış bir uygulamadır. Türkiye olarak bunun altında kalmayız. Türkiye, gerekli her türlü cevabı bu uygulamayı yapanlara verir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.