Hollanda'nın PYD sevdası!

Hollanda'nın PYD sevdası!
Hollanda, Türkiye düşmanlığında bir adım daha ileri gidip, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti.

Aynı Hollanda PKK-PYD terör örgütüne temsilcilik açtı, terör örgütüne yönelik destek çağrısı yapan Hollandalı milletvekili ise “Türkiye’nin baskılarından dolayı PYD’ye yeterli yardım ulaştırılamıyor” diye dert yandı.

PYD-PKK terör örgütü geçtiğimiz Eylül ayında Hollanda’nın Lahey kentinde temsilcilik açtı. Terör yuvası, 6 Eylül 2016’dan bu yana Hollanda’da resmi olarak faaliyet gösteriyor.

O tarihte PYD temsilciliği ile ilgili bir açıklama yapan Hollandalı milletvekili Harry van Bommel’in terör örgütüne yönelik açık destek çağrısı olmuştu.

PYD'YE YARDIM YAPAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİYDİ

Hollandalı milletvekili, Türkiye’nin baskısı nedeniyle PYD’ye destek vermekte zorlanıldığına dikkat çekerek, Hollanda hükümetinin Türkiye yüzünden Suriye’de PYD’ye yeterli yardımı yapamadığından dert yanmıştı.

Harry van Bommel adlı milletvekili, “Türkiye PKK ile PYD’nin aynı olduğunu düşünüyor, oysa bize göre Batı ülkelerinin bir müttefiki olarak görüyoruz, aynı zamanda Türkiye, Rojava’ya yönelik yardımların ulaşmasına da baskı yapıyor” demişti.

Taha Dağlı / Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.