Irkçı Wilders'tan skandal karara kutlama mesajı

Irkçı Wilders'tan skandal karara kutlama mesajı
Hollanda'da Özgürlük Partisi'nin ırkçı lideri Geert Wilders, Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni verilmemesini zafer gibi karşıladı.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin ırkçı lideri Geert Wilders, Hollanda'nın Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesinin ardından Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

"HARİKA!"

Wilders, kendi partisinin günlerdir uyguladığı siyasi baskının Hollanda hükümetinin kararında etkili olduğunu belirtirken, kararı, "Harika! PVV'ye (Özgürlük Partisi) uyguladığı baskı nedeniyle teşekkür ediyorum. Hükümetimiz Türk bakanın Hollanda'ya inmesine izin vermedi." sözleriyle karşıladı.

"ERDOĞAN GİBİ DÜŞÜNENLER TÜRKİYE'YE GİTSİN"

Bununla da yetinmeyen Wilders, "Erdoğan ile aynı fikirde olan Hollanda'daki Türklere söylüyorum: Türkiye'ye gidin ve asla geri gelmeyin" ifadelerini kullandı.

Wilders ayrıca, görevde Rutte hükümetinin PVV olmadan böyle bir kararı alamayacağını söyledi.

"ERDOĞAN İSLAM BAYRAĞINI TAŞIYOR, TÜRKİYE MÜSLÜMAN, AVRUPA'YA GİREMEZSİNİZ"

Wilders geçtiğimiz hafta boyunca Türk bakanların Hollanda'da etkinlik düzenlemesine karşı çalışma yürütmüş, hatta Lahey'deki Türk Büyükelçiliği önünde Türkçe pankart açmıştı. Wilders ayrıca Türkçe altyazılı bir video yayınlayarak Erdoğan'ın İslam Bayrağı'nı taşıdığını, Türkiye'nin müslüman bir devlet olduğunu ve böyle bir devletin Avrupa’nın parçası olamayacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.