Bharara: İstifa etmedim kovuldum

Bharara: İstifa etmedim kovuldum
Amerika'da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın istifasını istediği New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara, "istifa etmediğini, kovulduğunu" açıkladı.

Medyatik davalarla adından sıklıkla söz ettiren, Adalet Bakanı  Sessions'ın istifasını istediği 46 federal savcı arasında bulunan Hindistan  asıllı Bharara, istifa etmeyi reddettiği yönündeki haberler üzerine Twitter  hesabından açıklama yaptı.

Savcı Bharara, açıklamasında, "İstifa etmedim. Kısa süre önce  kovuldum. SDNY Savcılığı görevim profesyonel hayatımda her zaman en büyük onur  olarak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

 Bharara, 2009'dan beri bulunduğu görevde iş adamı Rıza Sarraf gibi  tanınmış birçok kişiye açtığı medyatik davalarla tanınıyordu.

 Sarraf davası sonrası Türk kamuoyunun dikkatini çeken ve Fetullahçı  Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu ve örgütten rüşvet aldığı iddia edilen  Bharara, bu iddiaları yalanlamıştı.

Bugüne kadar Wall Street'teki finans kuruluşlarında çalışan 100'den  fazla üst düzey yöneticiye dava açan Bharara, aralarında Citibank, Bank of  America, JPMorgan Chase gibi büyük banka ve finans kuruluşlarına da yüksek  meblağlı tazminat davaları açmıştı.

Bugüne kadar hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti'den  siyasetçilere birçok kez yolsuzluk davası açan Bharara'nın ofisinin, halen New  York Valisi Andrew Cuomo'nun eski yardımcılarına "rüşvet", New York Belediye  Başkanı Bill de Blasio'nun seçim kampanyasına yönelik toplanan bağışlarla ilgili  de yolsuzluk soruşturması yürüttüğü belirtilmişti.

Donald Trump'ın seçimi kazanmasının ardından Bharara, Trump ile kasım  ayında New York'ta görüşmüş, toplantının ardından, Trump'ın kendisinden göreve  devam etmesini istediğini açıklamıştı.

ABD'de yeni gelen yönetim, bir önceki yönetim tarafından atanan  görevlilerin istifasını isteyebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.