Erdoğan Hollanda'ya ateş püskürdü!

Erdoğan Hollanda'ya ateş püskürdü!
Hollanda'nın Türk siyasetçilere karşı faşist yaptırımlarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bedelini ödeyeceksiniz' dedi.

İstanbul'da düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Uluslararası İyilik Ödülleri'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın diplomasi skandalına ilişkin sert konuştu. Hollanda'nın yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyeceğini vurgulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

RAHATSIZ OLDU BEYEFENDİLER

"Batı gerçek yüzünü şu son bir kaç gündür, çok açık ve net ortaya koymuştur. Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunuz söyledim, nazizm yeniden hortladı dedim. Ben Nazizm bitti zannediyordum, meğer hala varmış, rahatsız oldu beyefendiler.

KONSOLOSLUĞUMUZUN KAPISINI KİLİTLEDİLER

Dün gece bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, kendi başkonsolosluk binasına gitmesini engelleyen zihniyet, bunu uluslararası diplomaside ve dünyaya nasıl anlatacak? 'Biz davet etmedik ki' mi diyecek? Diplomat olarak da, uluslararası özgürlük kapsamında da giderim. Nereden çıktı bu?  Bunlar konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar, konsolosumuzu dışarı çıkaramayacak kadar ileri gitmişlerdir. 

DAHA YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK, BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

Dün gece 4'e kadar konuştuk verilen cevaplar çok net,'çıkması lazım'. Sen seçimlere Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Fatma Hanım, bir Nene Hatun olarak her türlü girişimi yaptı, en sonunda ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat de arabanın içinde de orada beklemişler. Bu duruş çok önemli. Biz daha yapmamız gerekenleri yapmadık. Bundan sonraki süreç işleyecek.

HOLLANDA'DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI

Çarşamba günü bakalım ne olacak. Hollanda'da oy kullanacak kardeşlerime sesleniyorum. Sizler zaten gereğini yapacaksınız. İsim vermem gerek yok, bir tane ırkçı var. Şuna bak Avrupa ırkçılığa gidiyor. Neredesin Avrupa birliği? Tayyip Erdoğan AB'ye kızdığında rahatsız oluyorlar. O zaman rahatsız olacaksınız.

ALMANYA'YA SERT ÇIKTI: SANA NE!

Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. 'Biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne? Demek ki Türkiye'de evet diyenler istikamet üzeredir. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Bu cevapsız kalamaz. 

DİPLOMASİ NEDİR ÖĞRENECEKLER

Benim bakanıma edep dışı davranışları yapanlar bunun bedelini ödeyecektir. Benim Hollanda'daki vatandaşlarımın üzerine atlarla yürüyenler bunun bedelini ödeyecekler. Terk etmeyecekler. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler. Diplomasi nedir onu da öğrenecekler

TERÖRÜN ELİNDE BUNLARIN İMZASI VAR

Türkiye güçleniyor. Güçlendikçe de bunlar zelil hale geliyor. Bu bölgedeki tüm terör örgütlerinin silahları bu ülkelerden geliyor. Ellerinde bunların batının silahları var. Ve yalan söylüyorlar. Ve belgeli. Bütün bunlara rağmen şu anda Cerablus'tan tehdit yaşadığımız Suriye'ye ÖSO ile beraber girdik. Rai'ye, Dabık'a El Bab'a girdik. Buraları DEAŞ'tan temizledik. Şimdi sırada Münbiç var. Ve Rusya seyahatimde de sayın Putinle de bu konuları enine boyuna görüştük. Ve bütün mesele Suriye'de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye'yi arındırmaktır temizlemektir. Ve asla Suriye'nin kuzeyinde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bunlar asla buralarda bir devlet kuramayacak. Ve Türkiye sliahlı Kuvvetleriyle Polisiyle bir defa bizimle ortak hareket eden ÖSO ile burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Değerli kardeşlerim batılılar ne yaparsa yapsın geçmişlerindeki kanı zulmü ve utancı temizleyemeyecekler. Biz Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta insanlığa karşı görevimizi yapmamızın gururuyla alnımız ak başımız dik gitmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.