Hollandalılar kendi tarihlerini unuttu!

Hollandalılar kendi tarihlerini unuttu!
Hollanda'da kendisine 'özgürlükçü' diyen partinin lideri Türkiye vatandaşlarına 'gidin' diyerek skandal bir açıklama yaptı. Ancak ülkesinin özgürlük mücadelesinde Osmanlı yatıyor.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal engellemeleri ve Türkiye vatandaşlarına sert müdahaleleri büyük tepki çekiyor. Hollanda tarafında ise Türkiye'ye yönelik 'haddi aşan' açıklamalar peş peşe geliyor. Bu açıklamalardan bir tanesini de, dün, ülkedeki Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'ten geldi. Wilders, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Erdoğan'la aynı fikirde olan Türkler Türkiye'ye gitsin" ifadesini kullanmıştı.

Sözde 'özgürlükçü' Wilders, her ne kadar Türkiye vatandaşlarını ülkesinde görmek istemese de, Türkler'in izlerini Hollanda tarihinden silmek için çok fazla çalışması gerekecek. Zira Hollanda'nın 'özgürlük' mücadelesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun payı var.

BAĞIMSIZLIK İSTEYEN HOLLANDA'YA OSMANLI DESTEĞİ

Söz konusu olay 16. yüzyıla dayanıyor. Hollanda'nın bağımsızlık mücadelesine girdiği yıllarda Habsburg İmparatorluğu'nun (Avusturya) İspanya kolu bölgeyi işgale kalkıştı. Osmanlı İmparatorluğu ise bu süreçte Hollanda'ya askeri destekte bulundu. Sonuç olarak Habsburg İmparatorluğu'nun İspanya kolu büyük bir yenilgiye uğradı.

'TURKEYE' İSMİ VERİLDİ

Zeeland Zaferi olarak adlandırılan bu galibiyet sonrası, 1604 yılında, Hollanda yönetimi tarafından bölgeye 'Turkeye' adı verildi.

Hollanda'nın güneyinde, Zeeland Sluis adlı ilçeye bağlı olan bu gölge, bugün hala Turkeye ismini taşıyor. Hatta Turkeye haricinde, Hollanda'nın bazı yerlerine ait simgelerin '3 Hilal'den oluştuğu belirtiliyor.

hj34u_1489309558_1932.jpg

'PAPA'DAN ZİYADE TÜRKLER'

Öte yandan Turkeye bölgesine yakın bir yerde bulunan Sint Anna Ter Muiden adlı kasabada ise hiçbir Türk yaşamamasına rağmen, kasaba halkına 'Türkler' deniliyor. Hatta kasabanın meydanında bulunan çeşmeye, bir insan simasını çevreleyen hilal simgesi eklenmiş. Bu simgenin bir de madalyonu bulunuyor. O madalyonun üzerinde ise 'Papa'dan ziyade Türkler - Roma Katolik Kilisesi'ne karşı' yazıyor.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum