Diba Keskin'in cezası belli oldu

Diba Keskin'in cezası belli oldu
Van’ın Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Erciş Belediyesi eski Başkanı Diba Keskin’e 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Erciş ilçesinde 12 Ekim 2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında sözde ‘öz yönetim’ ilan edilmesiyle ilgili Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında görevden alınan eski Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin’in yanı sıra HDP ve DBP’li yöneticiler ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 38 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sabah 10.00’da yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, bazı sanıklar ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin atılı suçu işlemediklerini ileri sürerek, haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

13 yıl 9 ay hapis cezası 

Mahkeme heyeti ise sanıklardan Erciş Belediyesi eski Başkanı Diba Keskin ile birlikte belediye meclis üyeleri Abdurahman Çağan, Mecit Sargut, Nuri Çiçek, HDP ile DBP yöneticilerinden Seval Çadırcı, Şahmus Bülbül, Erhan Basut, Münir Aras, Turgut Bayramhan, Şaban Elbir, Mustafa Akyüz, Salih Ergün ve Erol Cengiz’e ‘terör örgütüne üye olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘suç işlemek için alenen tahrik’ suçlarından toplamda 13 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Duruşmada Şakir Asıl’ın tahliyesine karar verilirken, 24 sanık da 1 yıldan 5 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

Erciş Belediyesi eski Başkanı Keskin, İçişleri Bakanlığınca Anayasa ve Belediye Kanunu’nun ilgili maddelerine dayanılarak 28 Ekim 2015’te görevden alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.