Bakan açıkladı: Yeni operasyonlar başlayacak

Bakan açıkladı: Yeni operasyonlar başlayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ Lice’ye gittik. Orada 7 bine yakın evladımız sadece bir operasyona başladı. Önümüzdeki günlerde yenileri başlayacak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde muhtarlarla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada 7 Haziran’ı hep beraber gördüklerini, birilerinin elini ovuşturduğunu, hükümet kurulamadığını hatırlatan Soylu, “15 Temmuz’da bir hainin bu ülkeye saldıracağına, masum insanların üstüne F16’larla saldıracağına hiç kimse ihtimal vermezdi. Bu altın coğrafyayı hiçbir zaman bizim yönetmemizi istemediler.

ÖZERKLİK İLAN ET DE GÖRELİM

7 Haziran’da yüzde 10’u aşınca şımaranlar, güzel kardeşlerimizi oralarda korkutarak, tehdit ederek ve kandırarak, istismar ederek oy istediler. Yüzde 10’u geçince ‘ey TC seni tükürüğümüzle boğarız’ dedi. Nerede şimdi o? Kodeste. Bu milletin beraberliğine zehir akıtmak isteyenler ‘bundan sonra Güneydoğu Anadolu’yu biz yöneteceğiz’ dediler. ‘Mardin, Nusaybin, Hakkari, Muşta ve birçok yerde özerklik ilan edeceğiz’ dediler. Madem o kadar cesursun, maden kalleşlikten başka şeyler de biliyorsan, adamsan, yürekliysen bugün özerklik ilan et de görelim seni” şeklinde konuştu. 

HAYIR İÇİN ÇIRPINIYORLAR

10 yıldır Türkiye’de AK Parti’nin siyaseti kutuplaştırıyor algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bakan Soylu şöyle devam etti:Bakın biz MHP ile ittifak ettik. Milletimizin önüne bir öneri getirdik. Peki, sen kimle uzlaştın? Karayılan ‘evet çıkarsa biz bittik’ diyor. PKK bugün her yerde hayır için çırpınıyor. Sana kim PKK ile birlikte aynı sözde buluş dedi.” 

YENİ OPERASYONLAR BAŞLAYACAK

“Bugüne kadar bine yakın sığınağı tarumar ettik” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları kaydetti: “Bizimkiler her yerde onları arıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar. Lice’ye gittik. Orada 7 bine yakın evladımız sadece bir operasyona başladı. Önümüzdeki günlerde yenileri başlayacak. HDP 30 kişiyle operasyon bölgesine geldi. ‘İnsan hakları’ dediler. Orada biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz. O İnönü Stadı’nda evlatlarımızın canlarını katledenleri bulacağız ve gerekeni yapacağız. Onları kollamak için oraya geliyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.